Igaz, hogy a vegetáriánus életmód rossz hatással van a hormonháztartásra?
A párom vegetáriánus, és én is megpróbáltam követni az étrendjét, de anyukám szólt, hogy a nők számára ez nem a legjobb, mert csökkenti a vérképzést, ha nem eszek húst. Nekem alapból gondom van a vérképzéssel/keringéssel.
Ez igaz, vagy csak legenda?
Ugye a másik kérdést is te írtad ki? Nem vagyok biztos benne, úgyhogy ide is beírom a másik kérdésedre adott válaszom.
A kérdésre itt biztos hogy szinte csak olyan válaszokat fogsz kapni, hogy "hús nélkül nem lehet élni", "meg fogsz halni" és "különben is, a növények is éreznek". Egyszóval minden sötét, és a témában abszolút nem jártas ember hozzá fog szólni, holott egyértelműen lövésük sincs az egészről, vagy ha igen, csak a pletykalapok szintjén. Tőlünk nyugatabbra még az orvosok sem botránkoznak meg, ha egy terhes nő vegán, netán a gyermekét is annak neveli. (Személyes tapasztalat Németországban). Sajnos Magyarországon az emberek nagy része pedig nyelveket sem beszél, hogy legalább angol vagy német tanulmányokat olvasson a témában.
Ha hozzáértők válaszára vagy kíváncsi, akkor szerintem inkább vegákat, vegánokat kérdezz. Akik már évek óta így élnek, azok hasznos tanácsokkal tudnak ellátni, mire figyelj, vagy mitől nem is kell egyáltalán paráznod. A legegyszerűbb, ha a Facebookon keresel vegetáriánus vagy vegán csoportot, vagy oldalt. Pl. a "Vegan in Hungary" csoportban mindig nagy élet van, és szívesen segítenek.
az utolsóra ne hallgass. a vegetáriánusok és vegánok többsége sem tudja, hogyan kell étkezni, ezért élnek ugyanannyi ideig mint a húsevők, és magasabb náluk az idegrendszeri degeneratív halál, vagy a csonttörés.
az viszont igaz, hogy a magyar orvosok többségének felszínes/elavult tudása van a szakmájáról.
hallgasd meg mind3 csoport tagjait, olvass rengeteget, és semmit se higgy el elsőre.
"..ezért élnek ugyanannyi ideig mint a húsevők, és magasabb náluk az idegrendszeri degeneratív halál, vagy a csonttörés...."
Esetleg egy hiteles forrással (tanulmánnyal) megtoldhatnád ezt az állítást. Kíváncsian várom. Vagy csak a levegőbe beszélsz? A Földön jelenleg 600millió vegetáriánus él, ha igaz lenne amit írsz, szinte csak velük lenne tele minden kórház, és törvény tiltaná az állati eredetű termékek elhagyását a táplálkozásból. De nyilván tévedek. Indiában is ha szétnézel, csak nyálcsorgató, tolókocsis vegákkal találkozol, közlekedni is alig lehet tőlük. Édes Istenem! Nemrég itt Németországban vegetáriánus kongresszust tartottak orvosoknak. Folyamatosan vannak továbbképzések. Ha megtudják, hogy vegetáriánus vagy vegán az ember, nem kiakadnak, hanem pozitívan állnak hozzá, mert tudják, hogy ha nem csak sültkrumplin és chipsen él az ember, hanem változatosan táplálkozik, akkor egészséges marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!