Mitől van állandóan fertőzésem? 19/L Bőv. Lent
Igen, a gombaölő szereket szokták ilyen beosztásban adni! Fluconazol-ratiopharm is lehetett. Ez szerencse, mert úgy néz ki, hogy a nőgyógyászod mégse idióta (sajnos vannak olyanok is). Menj vissza az orvoshoz, lehetséges, hogy hosszútávú kezelésre van szükséged, időnként sajnos akár hónapokig is kellhet szedni a gyógyszert. A gombaölő szer mellett pedig a hüvelyflórát helyreállító készítmény is ajánlott - tehát pl. gynoflor hüvelytabletta, amit szintén az orvos tud felírni, vagy recept nélkül is kapható néhány (ennél gyengébb) készítmény.
Amit még szoktak ajánlani higiéniailag: intim lemosóval se mosd minden nap ott lent, hanem csak vízzel. Az intim lemosó max 1-2x hetente. Tisztasági betétet ne használj, mert ront a helyzeten, megakadályozza a szellőzést (bár tudom, hogy gombával anélkül nagyon nehéz megoldani...), ha lehet, éjszaka aludj meztelenül - sajnos jártam ebben a cipőben, és ez nekem nagyon sokat segített (akár rakj magad alá egy törölközőt)! Ezen kívül ne használj műszálas bugyit, csak sima pamut, amit magas hőfokon moss, vagy mosás után vasalj ki.
A tampont én nem ajánlom, mert a méhszájhoz közelebb tartja a kórokozókat, de amikor éppen nincs gombád, akkor esetleg próbálkozhatnál az Ellen tamponnal. Baromi drága, de tényleg jót tesz, én azóta egészségesen is használom...
Remélem, hogy megoldódik a problémád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!