Terhesség módosulása cisztává?
Lehetséges az, hogy egy petefészek ciszta valaha terhességnek indult? A csokoládécisztáról hallottam, hogy olyan létezhet, hogy a petesejt a petevezetéken keresztül a méh felé tartva "visszafordul"(???) és a petefészekben kóros növekedésnek indul, ami nemcsak kóros méretet jelenthet, de kóros felépítést is.
Endometriózis esetében hogy sikerül a teherbeesés, illetve hogy nem? Lehetséges endometiózis a szervezetemben attól függetlenül is, ha semmi furcsa tünetem nincs (görcsös menstruáció, késés, menzesz elhúzódása, időszakonkénti hasi fájdalom...stb.)?
A csokoládéciszta nem "visszafordult" petesejt, hanem a méhnyálkahártya-sejtek egy részének beágyazódása a petefészek egy már üres tüszőjébe.
Tulajdonképpen az endometriózis speciális formája.
A többi kérdésedre nőgyógyász tud választ adni.
"a méhnyálkahártya-sejtek egy részének beágyazódása a petefészek egy már üres tüszőjébe. "
De hogy kerül oda méhnyálkahártya, ahol semmi keresnivalója?
Valószínű félreértetted a leírást.
Nincs köze a terhességhez, nem a petesej vándolod vissza, hanem a menstruáció alatt visszafelé is tud folyni kicsit a vér (a petevezetékeken keresztük).
Minden nőnél van ilyen, csak sajnos egyeseknél beágyazódik ez a méhnyálkahártya és megtapad a hasüregen belül, vagy a petefészken, vagy benne...
Tehát nem terhesség módosul, hanem a hülye endos szövet vándorol oda, ahova nem kéne.
Minden nőnek van visszafelé folyása is valamilyen mértékben, csak nem minden nőnek tapad meg ez a nyálkahártya...nem tudják mitől van.
De azt tudják, hogy a gluténmentes táplálkozás javít sokat. Nekem a paleo segített, nekem IR-em si volt mellette meg egy csomó más bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!