Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Terhesség alatt is van peteérés?

Terhesség alatt is van peteérés?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 20. 10:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Nincs.
2014. ápr. 20. 10:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Nincs.

De olvastam olyat (tévében is szerepelt),hogy két méhe volt a nőnek, és mindegyikben baba volt ,ha jól emlékszem 3 hónap különbséggel születtek a babák,mert nem egyszerre fogantak!

2014. ápr. 20. 11:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Nincs. És teljesen mindegy,hogy valakinek hány méhe van. Mert nem attól függ,hogy teherbe esik-e valaki. A terhesség alatt nincs peteérés,mert a terhességi hormonok ezt megakadályozzák, tehát nincs ami megtermékenyüljön. Amit olvastál csak úgy lehetne igaz,ha beültetnének a másik méhbe egy megtermékenyített petesejtet.
2014. ápr. 20. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Második vagyok, rákerestem ,bár rosszul emlékeztem:

[link]

2014. ápr. 20. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen,rosszul emlékeztél. Egyszerre fogantak csak az egyiket előbb kellett világra segíteni.
2014. ápr. 20. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

"mindkét méhben megtermékenyül a petesejt, méghozzá különböző időpontban, és két egészséges baba fejlődik belőlük. Az egyik tavaly született, a másik februárra várható."

2014. ápr. 20. 14:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Hidd el,hogy nem lehet! Ha valaki teherbe esik a placenta olyan hormonokat termel,amik megakadályozzák az ovulációt,ezért nincs menzesz terhesség alatt. Amikor valaki a terhesség során is olyan mintha menstruálna (van ilyen)az sem azért van mert van peteérése.

Okai: a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya

a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik

hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Sok mindent lehet látni a TV-ben,olvasni az újságokban,aminek a fele sem igaz.

2014. ápr. 20. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!