Terhesség alatt is van peteérés?
Nincs.
De olvastam olyat (tévében is szerepelt),hogy két méhe volt a nőnek, és mindegyikben baba volt ,ha jól emlékszem 3 hónap különbséggel születtek a babák,mert nem egyszerre fogantak!
Második vagyok, rákerestem ,bár rosszul emlékeztem:
"mindkét méhben megtermékenyül a petesejt, méghozzá különböző időpontban, és két egészséges baba fejlődik belőlük. Az egyik tavaly született, a másik februárra várható."
Hidd el,hogy nem lehet! Ha valaki teherbe esik a placenta olyan hormonokat termel,amik megakadályozzák az ovulációt,ezért nincs menzesz terhesség alatt. Amikor valaki a terhesség során is olyan mintha menstruálna (van ilyen)az sem azért van mert van peteérése.
Okai: a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor
Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.
Sok mindent lehet látni a TV-ben,olvasni az újságokban,aminek a fele sem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!