20 éves vagyok és még nem voltam nőgyógyásznál. Nincs panaszom, még szűz vagyok de anyukámmal beszélgettünk róla, hogy ideje lenne elmenni nőgyógyászhoz. Szerintetek?
bizony, ideje lenne
rákszűrést kellene csináltatni, meg egy általános vizsgálat is jó lenne, mondd meg nyugodtan a dokinak, hogy szűz vagy
évente egyszer el kell menni rákszűrésre, ez ugyanolyan, mint a fogorvos, őt is meglátogatjuk évente egyszer, akkor is ,ha semmi panaszunk nincs
Ha nincs panaszod, akkor talán még korai.
A protokoll szerint 23,24 évesen illik először szűrésre menni, vagy a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel.
Ha szűz vagy, akkor még van 3-4 éved.
Ha minden rendben, akkor ráérős a dolog még.
Én is hasonló cipőben voltam. Én 28 éves koromig szűz voltam, és semmi panaszom nem volt. Végül csak azután mentem el fél évvel kb., hogy elvesztettem a szüzességem. Így se volt semmi panaszom, de gondoltam, itt az ideje. És jó is, hogy elmentem, mert a panaszmentesség ellenére is találtak némi probléma (mióma gyanúja).
Nem riogatni akarlak, csak elmeséltem a saját történetemet. Szerintem úgy 2-3 év múlva menj el azért akkor is, ha még mindig szűz leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!