Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ugye az nem igaz, hogy a...

Ugye az nem igaz, hogy a lányok nem nőnek miután már megjött nekik?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 6. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyre többször olvasom ezt a kérdést, és egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ki talál ki ilyen hülyeséget

Természetesen a kettő nem függ össze. Manapság a lányok már 11-12-13 éves korukban elkezdenek menstruálni, és pont ilyenkor kezdődnek a testi változások is, avagy a növés ilyenkor indul be, ilyenkor változik a test. Ha genetikailag te 160 cm vagy, és ezt már elérted a menstruáció idejére, akkor nem fogsz nőni, de ha mondjuk 190 cm-nek kell lenned, akkor nőni fogsz még menzesz után is.

2014. ápr. 6. 12:56
 2/9 anonim válasza:
Hülyeség.
2014. ápr. 6. 12:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat !:))
2014. ápr. 6. 12:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát nekem igy volt. 12 évesen jött meg akkor is 160cm voltam és most is. Perzse testileg fejlödtem még utána, de magasabb nem lettem. 30/N
2014. ápr. 6. 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: De a kettő akkor sem függ egymástól. Ennyi erővel az evéstől leszel éhes, mert étkezés után pár órával megint jelentkezik az érzés, viszont, ha semmit nem eszel, akkor is éhes maradsz... :)
2014. ápr. 6. 15:59
 6/9 anonim ***** válasza:

szia!

Annyi az igaz belőle, hogy a menstruáció eljövetelével bezáródnak a nagy csöves csontok növekedési szakaszai. Elcsontosodnak. Belgyógyászatból tanultuk még annak idején.

De!! Ez nem jelenti azt, hogy a tested nem nyúlik már! Csak pl a combod nem lesz hosszabb. (combcsontod pontosabban)

2014. ápr. 6. 19:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Én 12 éves koromban kezdtem menstruálni. 14 évesen 169 cm voltam, aztán 19 éves koromig még nőttem 6 centit. Úgyhogy még nőhetsz te is.
2014. ápr. 18. 08:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nem lehet már nőni utána, de lelassul a növekedés, és kb. 2 évvel az első vérzés után már nem nő tovább.

Ennek pedig az az oka, hogy az ösztrogén fokozza a növekedést, azonban elcsontosítja a növekedési porcokat a csontokban.

2014. ápr. 18. 09:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor én kivétel vagyok?
2014. ápr. 18. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!