Nők, lányok, hogy tudtok dolgozni menni, amikor épp, hogy megjött, és nagyon rosszul vagytok?
én még gimis vagyok, de ha görcsöl a hasam, ráharapok a karomra vagy belemélyesztem a körmöm valamimbe:D komolyan. nekem ilyen nyilalós görcseim szoktak lenni, tart 2-3 percig, azalatt meg tudok halni párszor, de aztán fél óra szünet. szóval ezért nem tömök magamba gyógyszert, inkább kibírom. ha a folyosón vagy utcán jön rám, gyakran megállok, leguggolok, míg elmúlik. hülyének néznek, na és?:)
18L
Én is eléggé sz.rul szoktam lenni az első napon, megmozdulni is nehezemre esik. Ilyenkor Cataflam-mal és magnézium tablettával kezdek és próbálom megragadni az élet apró örömeit - különben nagyon depis lennék.
Nem tudom Te milyen görcsoldókat használsz, de nekem ez a párosítás bevált. Ha csak kisebb görcseim vannak, akkor elég a magnézium tabletta (Béres), a Cataflamot tényleg végszükség esetén használom csak, mert nagyon erős gyógyszer. Ha mégis azt veszed be, arra vsizont figyelj, hogy sokat igyél utána, mert kikészíti a gyomrodat.
22/L
Lényegében sehogy, nem hiányozhatok, bár iskolás vagyok még. Vannak jobb hónapjaim, amiko nem fáj,d e amikor igen, akkor ájulok zőle.
Volt, hogy a tanítást is szüneteltetni kellett miattam. Mármint nema z iskolának :D
Nem engedett ki a tanár, pedig látta, hogy falfehér volt, mentem volna hányni vagy valami, hogy jobb legyen.
Hát igen, nem mindig hatnak a görcsoldók, nem elhet mást, csak tűrni.
Bár sokan elítélik, de a fogamzásgátló erre is ad megoldást, a nem kívánt terhesség mellett.
22/L
Bár én nem melózok még, de át tudom érezni...
Nekem annyira fájt a hasam mindig, hogy elájultam, sokszor jött értem mentő is.
Na kb 1,5 év után nagyon elegem lett, elmentem kb a 4. nőgyógyászhoz. Ő ajánlott egy vény nélkül kapható bogyót, a neve Aspirin protect. Ez egy vérhígító szer. Ha szeded, akkor sokkal könnyebben válik le a méhnyálkahártya. Hátránya, hogy kicsit jobban vérzel, de hamarabb is van vége a vérzésednek (nekem a bogyó szedése előtt 7 napos volt, most csak 4, legnehezebb napokon 2 óránként cserélem a super tampont)
És nekem már nem is fáj a hasam amióta szedem. Úgy értsd, hogy meg se érzem... Várható menzi előtt 2-3 nappal ajánlott elkezdeni szedni, és menzesz közbe is napi 1 bogyó.
Nekem is nagyon rossz volt fiatalabb koromban, amíg meg nem találtam a természetes módszereket.
Tudom régi kérdés, de ezért leírom, mert másnak még jó lehet.
Valószínűleg első olvasásra furcsának tűnnek a módszerek, de érdemes kipróbálni.
Görcsölést hanar megszünteti, ha egy teáskanál keserűsót elkeverek egy pohár vízben. Vagy beveszek egy evőkanál kurkumát és iszok rá vizet (egyiknek sem jó az íze, de le lehet gyűrni és jobb egy percig ezt érezni, mint a fájdalmat órákig).
Egy ismeretterjesztő filmben hallottam, hogy az önkielégítés is segít, mert az orgazmus miatti méhösszehúzódások enyhítik a görcsöket és segítik a nyálkahártya leválást. Nálam ez is bevált.
Ezen kívül még fontos, hogy mit eszünk: én ilyenkor húsos és kakaós dolgokat szoktam, mert az segít újratermelni a vért és így a szervezetem valahogy könnyebben "elengedi" a menstruációs vért (már egy bögre kakaó is sokat segít, lehet több kanál kakaóporral készíteni). És sokat is iszom (vérvétel/véradás előtt is könnyebben lejön a vér, ha rendesen iszunk előtte, könnyebben kifolyik).
Ha teheted érdemes betakarozni és melegíteni valamivel a hasad is (derékra csavart pokróc, vagy hőpalack).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!