PCOS + pajzsmirigy alulműködés + IR gyanú: Nektek
segített a Closty? Vagy teljesen felesleges?
11/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szerintem is így a korrekt. Te a PCOS-t hogyan kezeled?
12/30 anonim válasza:
A doki által javasolt diétával (amiben teljesen mellőzöm a cukrot, lisztet és fehér riszt) napi 2*1 meforal 1000 mg, és próbálok mozogni (futás, séta, konditerem). 12 kg-ot fogytam 3 hónap alatt, és a múltkori UH alapján már volt peteérésem, az egyik petefészkemből eltűntek a ciszták. Jövő hónapban lesz átjárhatósági, aztán hormonvizsgálat és utána closty. /De a doki azt mondta, hogy az UH alapján akár még terhes is lehetek addig, ha nincs más baj, mert kezd rendeződni a ciklus/
2014. márc. 20. 19:09
13/30 A kérdező kommentje:
Dejóóó, tök szuper, no akkor van remény. A meforalt az endokrinológus vagy a nőgyógyász írta fel? Mellékhatásait te érzed? Én jövő szerdán megyek cukorterhelésre, nem annyira bízom benne, hogy jó lesz az érték, mert a családban volt már IR. Akkor meg pláne tartani kell a diétát, de próbálom pozitívan felfogni, hogy legalább fogyni fogok, visszanyerem régi versenysúlyomat. (176 cm 60 kg). Most sajnos a pm alulműködés és gondolom ezek miatt is a kevés kajától is híztam (87 kg). Bárcsak előbb utánajártam volna ennek, hogy miért hízom? Na de mindegy, bízom benne, hogy rendeződnek a dolgok, és minél előbb megfogan az a picurka. :)
Remény mindig van.
Csak vigyázz, mert a gyógyszerek és a betegségipar, nyugati gyógyászat igen komolyan képes ezt összetörni.
2014. márc. 21. 10:35
15/30 A kérdező kommentje:
3-4 hónapos szigorú diétát tartani fogok, plusz mozgás, viszont ha nem sokat javul a dolog, akkor szerintem az előírt gyógyszereket be fogom venni. Sajnos több időm nincs próbálkozásra a korom, és az élethelyzetem alapján sem.
"szigorú diéta" ?
Ha szigorú diétád lenne, akkor már rég meggyógyultál volna.
És az endokrin rendszeredet mivel erősíted? Qigong? Csinálod az igazi terápiákat az állapotodra, utána néztél ezeknek vagy böffentett pár hülyeséget (már bocsánat) az orvosod, aztán ezekre hagyatkozol. Merthogy még mindig nem használnak hatékony gyógymódokat az ilyen női hormonzavaros betegségekre, hiszen a cél az hogy élteted végéig ilyen állapotban maradhass.
2014. márc. 21. 12:11
17/30 A kérdező kommentje:
Azt írtam, hogy tartani fogok, és nem azt, hogy tartottam! Én egyelőre még hiszek az orvostudománynak, emellett nem vetem el a természetes gyógymódokat sem. Mindenkinek szerintem abszolút egyéni, hogy mi jön be neki. Én szelént és E vitamint szedek, nekem ezek sokat segítettek. Ha szükség lesz rá diétát fogok tartani, de ez jövő héten kiderül majd. Privátban írhatnál, hogy milyen gyógymódok vannak, amik természetesek a női hormonzavarra és a pajzsmirigyre)
"Én egyelőre még hiszek az orvostudománynak,"
Melyik orvostudománynak? Ha most elmész egy átlag orvoshoz, aki mondjuk a SOTÉ-n tanult akkor csak az orvostudomány egy kis szektájával fogsz találkozni. Na azt a diétát meg kezelést ne csináld, abban nincs mit hinni.
Igazi orvostudományt keress, viszont ezt meg nem valószínű hogy megtanulta az orvosod.
Egy igényesebb írást megfogalmazok a közeljövőben.
2014. márc. 21. 15:29
19/30 anonim válasza:
Szia! 10-es és 12-es vagyok. Nyugodtan csináld csak a kezelést, ahhoz képest, hogy a gyógyszergyárakat szidják mégis inkább orvoshoz megy az ember és nem természetgyógyászhoz, és jelenleg ez a legfejlettebb technika. A meforaltól 1-2 hétig volt émelygésem és hasmenésem, aztán teljesen elmúlt. A doki szerint azért, mert tartom a diétát. Hogy egy kis erőt adjak és még több kitartást ma csináltam egy tesztet, mert 6 napja késik és pozitív lett. Tehát lehet szapulni ezt a kezelési formát és az orvosokat, nekem mégis eltűntek az egyik petefészkemen a ciszták, lett peteérésem, elkezdtem fogyni és ha minden igaz Isten is úgy akarja anyuka leszek!
2014. márc. 21. 18:01
" ahhoz képest, hogy "
Zumbázni is mennek emberek (csajok). Ettől még vitathatatlanul egy rossz választás.
Sok ember rossz döntése nem teszi helyessé a döntést.. attól hogy sokan beszednek egy gyógyszert attól még az nem lesz működőképes, jó vagy hatékony.
Attól hogy orvoshoz megy a szerencsétlen beteg, még nem lesz gyógyító-mindenható vagy hozzáértő az orvos. Csak egy egyetemen lezüllesztett gyógyszerkereskedő, ezen nehéz felülemelkedni. Majd a beteg emberek fogják 'szentesíteni' a nyugati orvoslás gyógyszeres módszereit. Mókás.. Milyen érv ez?
2014. márc. 21. 20:58
Kapcsolódó kérdések: