Mire jó az intim mosakodó gél? És melyik?
Keress egy normális nőgyógyászt...
Az intim mosakodógél csak rontani fog a helyzeten, felborítja a hüvelyflóra egyensúlyát, aztán jön a kezelhetetlen gomba. Minden épkézláb nőgyógyász kimondottan tiltja. (Mindegy, mi van ráírva! A Kinder csoki is csak csoki, hizlal és rontja a fogakat, pedig a reklám szerint a legjobb a gyerekeknek!)
A Betadin után meg - épp a minap olvastam - vissza kell telepíteni az egész legyalult baktériumflórát (a hasznosat). A te dokid ezt is elfelejtette.
Tehát. Keress másik dokit, ha ő se talál semmit (gondolom, tenyésztéssel), akkor barátkozz meg a helyzettel.
Előzőnek igaza van a Betadine nem rossz minden kórokoztót kiírt a hüvelyből csak az a baj, hogy a rossz bacikat egyaránt a jó bacikkal.
Az intim mosakodó gél meg teljesen felesleges, sőt van akinál még allergiát is okoz, esetlegmég bővebb folyást.
Szerintem is keress fel egy másik nőgyógyászt.
Én nagyon szeretem az intim mosakodókat. Évek óta használom, sokkal ritkábban van fertőzésem mint előtte, folyás mennyisége is csökkent. Betadine- kúpot nem javasolnám - ha csak nem rendeli el konkrét esetre az orvos. Egyébként bármilyen készítmény után, ami kiírtja a hüvelyflórát - mindig hüvelyflóra visszaállító készítményt kell alkalmazni (pl. protexin gynophylus, Gyntima - stb. ezekből a probiotikumokból van kúp, hüvelytabletta - bármelyik jó.).
Én a helyedben kipróbálnám: intim mosakodó + egy kúrányi probiotikum, pamut fehérnemű, tanga felejtős, ill. amíg erős a folyásod - addig tisztasági betét. Illetve sok zöldség, gyümölcs fogyasztása, és csak nagyon minimális cukrot/szénhidrátot fogyassz - mert azt imádják elsősorban a gombák.
Szerintem jók ezek a készítmények/termékek (intim mosakodó, törlőkendők), csak tudni kell őket használni. Nekem mindenesetre segítenek.
nagy divat most a probiotikumokat emlegetni, én még sose használtam, és nem láttam hiányát gombairtó kúrák után. se antibiotikumkúra után.
szerintem csak kitaláltak még valamit, amire párezret ki lehet szórni az ablakon.
intim mosakodót se használtam még, aki azt írta, hogy "csak tudni kell használni", az mire gondolt? talán nem ugyanúgy, mint a tusfürdőt? nehogy már tudományt csináljunk a puncimosásból is.
canesten amúgy jó, de irtó drága, a betadine-t meg hosszabb ideig kell használni, és az se olyan olcsó. ha van időm és bajom, én a dokihoz megyek gyógyszertári kúpért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!