Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Terhesség? Mit tegyek terhessé...

Terhesség? Mit tegyek terhességi striák ellen?

Figyelt kérdés
14 hetes terhes vagyok és még egyszer sem hánytam vagy voltam rosszul. Szédülést gyomorégést tapasztaltam, mellbimbófájás, de semmi hányás. Ilyen létezik? Esetleg baj? A másik kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni terhességi csíkok és túlzott hízás ellen? Kakavajról hallottam, hogy elég hatásos, de nem igazán hiszek benne. Férjem már aggódik, hogy "elvesztem a jó alakom". Eléggé rosszul esik, hogy máris ezzel macerál. Édesanyámnak elég sok terhességi csíkja van és azt hallottam, hogy akkor esélyes, hogy nekem sincs sok esélyem elkerülni őket. Valakinek van valami tapasztalata? Mit kenjek magamra, hogy ha meg is hízom legalább a striák ne jelenjenek meg?

2014. febr. 21. 12:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Rengetegen ne hánynak,vagy nincsenek rosszul terhesség alatt. A striák ellen vegyél kifejezetten erre való krémet. Ezeket lehet drogériában és patikában is kapni. Ezek csökkenthetik a kialakulás esélyét,de akinek hajlama van rá sajnos ezek sem gátolják meg teljesen. Akinek viszont nincsen,annak kenegetés nélkül sem lesz.Arra figyelj oda,hogy ne hízzál sokat!
2014. febr. 21. 12:59
 2/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem hánytál nem probléma, hanem szerencse. Én egyik fiammal se hánytam egyszer sem.

A terhességi csíkok abszolút attól függnek, hogy mekkora lesz a hasad, milyen típusú a bőröd. Van akinek egy darab sincs. Én tele voltam vele, semmit nem tudtam tenni ellene, vékony a bőröm.

A hízás önuralom kérdése. Én ez ellen se tudtam tenni annó, nem voltam elég erős. A hangulatingadozások, és a folyamatosan rám törő éhség vitt mindent. Ha egészségesen eszel nem fogsz hízni, ám terhesség alatt a kívánósság nem kitaláció.

A férjednek meg mond meg, hogy ne cseszegessen ezzel, neked is elég megerőltető a gyereke miatt megválni a szép alakodtól, de neked fontos annyira a baba, hogy ne a saját testedet helyezd első helyre.

Állítsd le.

Amúgy olyan krémről nem tudok ami megakadályozza, olyat esetleg kismamaboltba találsz, ami csökkenti a kialakulást.

2014. febr. 21. 13:00
 3/11 anonim ***** válasza:
semmit se lehet tenni ellene, mert a kötőszövet sérül a has növekedése következtében. Később lhalványul, de sose szünik meg.
 4/11 anonim ***** válasza:
pwersze hogy nrmális, van akinek még ennyi tünete simcs. Van akinek az az elsö tünet az amikor már nö a pocakja. A stria alkati kérdés, de nem árt kenni. De jobbna függ a genetikától. Én ismerek olyan nöt aki végig kente és tiszta csik lett és olyan ikres anyukát aki csak pár naponta kenegette és 1 csikja sme lett. A férjed pedig szégyelje magát. Bár szeritnem ö inkább a hizástól fél lehet a csik nem is zavarná, a hizás pedig nem maradandó dolog, ráadásul ha odafigylesz az étkezésre nem is biztos hogy sokat fogsz hizni. kevés az a nö aki oda figyel az étkezésre és mégis sokat hizik.Vannak anyukák akik pont a szoptatás alatt hiznak a terhesség alatt alig, vizsont ha nem esznek eleget nincs tejük. Tehát jó lesz ha felkészited a férjedet hogy igenis lesznek változások rajtad ha tetszik neki ha nem.
 5/11 anonim ***** válasza:

kakavajat inkább ne használj :D

kakaóvaj jobb helyette

2014. febr. 21. 13:24
 6/11 anonim ***** válasza:

"Férjem már aggódik, hogy "elvesztem a jó alakom"."

Férjed jó bunkó, hogy finoman fogalmazzak... És ha elveszted az alakod, akkor mi van?

A terhességi csík pedig általában adottság kérdése, de esetleg próbálj meg valami krémet használni rá, megelőzésként.

A túlzott hízás ellen pedig: nem kell kettőre enned :) Normál esetben 10-12 kg plusz jön fel, de ebben benne van a baba, a magzatvíz is.

2014. febr. 21. 14:14
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon, nagyon rosszul esik, hogy férjem ilyen lett. Régen egyátalán nem így állt a dolgokhoz. Mielőtt teherbe estem még ő nyugtatott engem, hogy ő ha hízom is szeretni fog és, hogy nem dagad leszek hanem állapotos és ugyanúgy kívánni fog... Na ebből az lett, hogy állandóan stresszes vagyok már most, mert már hozzám sem nyúl ha értitek mire gondolok... Csak ara tudok gondolni, hogy lehet, hogy ideges ami tök természetes persze a baba miatt. Ráadásul nagyon maximalista típus és nem egyszer mondta régebben, hogy lehet, hogy babát sem szeretne úgy, hogy nem tudja megadni neki a legjobbat. Rengeteg erőt adtatok most! Tökjó, hogy máris ennyi választ kaptam. Köszönöm! :) (A "kakavaj"-ról meg anyit, hogy elírtam na. Emberi dolog.)
2014. febr. 21. 15:04
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, ha terhesség alatt sokat van hányingerem, gyomorégésem és kívánom az édes dolgokat akkor kislányom lesz. Ellenkező esetben, ha nincs hányinger, gyomorégés és sós cuccokat kívánok akkor fiú lesz a babi. Ebben mennyi igazság van? :)
2014. febr. 21. 15:09
 9/11 anonim ***** válasza:
semennyi ez épp ugy ember és terhesség függő mint a stria. Tudok oylat akinek 2 fia van egyikkel végig hányt ásikkal mégcsak hányingere sem volt.
2014. febr. 21. 16:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Semmi nem igaz ebből. Nekem egy lányom és egy fiam van. Egyikkel sem voltam soha rosszul, a két terhesség ugyanúgy zajlott.
2014. febr. 21. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!