Első tampon használat. Adnátok tanácsokat?
fiatal anyuka vagyok,és soha nem használtam tampont,ciki vagy nem,most viszont muszáj lesz "sajnos".Mindig is féltem hogy kipróbáljam,igy maradtam a betétnél,akármilyen kényelmetlen is volt sokszor.
Lenne pár kérdésem,lehet hogy lesz közte nagyon buta kérdés is,ezért ne haragudjatok,és oktassatok ki,de tényleg nem próbáltam még,ezért minden "hülyeséget" is megkérdezek,és nyugodtan,mintha egy tininek mesélnétek,úgy irhatjátok :)
-mekkora tampont vegyek?
-mindegyik tampon méret ugyanúgy használ?Értem ezalatt,hogy 100% hogy pl vizbe nem fog szivárogni ha a legkisebbet használom mondjuk?
-lehetséges hogy túl mélyre tegyem?
-ugye nem volt még olyan hogy tampon bent maradjon? :)
-mennyi az esély arra,hogy a cérna elszakadjon?
-pisilésnél ki kell venni vagy sem?
Hirtelen ennyi jutott eszembe,nagyon köszönöm ha válaszoltok! :) És ha van a neten valahol,képeket is szivesen megnézek a cél érdekében :)
-
- méret menstruációd erősségétől függ, de mivel még nem használtál, vegyél normált, max gyakrabban cseréled
- a mininél se fog szivárogni, ha nem telik meg
- nem lehet túl melyre tenni
- figyelni kell rá, nehogy bent maradjon, én valamikor gondolkozok, hogy most kivettem e, de úgyis látod a húzószálat
- kb. semennyi esélye, én már 7 éve használok tampont, egy cérna se szakadt el, pedig saját márkás terméket használok
- pisilésnél nem kell kivenni, de érdemes hátra rakni a madzagot, hogy ne legyen pisis
Szuper,köszönöm! :)
És milyen időközönként kell cserélni?Nem szokott annyira erős vérzésem lenni,max a 2.-3. napon,de az se olyan nagyon vészes.Félek hogy a vizbe nehogy szivárogjon...az irtó ciki lenne...
Ha nyaralásról van szó, akkor azért egy kiadósabb vizi fürdés után menj és cseréld ki a tampont.
Medencézésnél ugyanez.
és közvetlenül előtte tedd fel.
tehát ne úgy csináld hogy reggel 8 kor felteszed
10 től 2 ig úszkálsz , mert akkor azért már van rendesen a tamponban.
én úgy szoktam időzíteni a napközbeni pisiléseket, hogy akkor cserélek is.
tehát mondjuk 3 óránként megyek el mosdóba , de akkor cserélek is.
köszönöm!Igen nyaralás,vagy is inkább "telelés" :) Medencék vannak,csúszdázni azt amúgy se fogok,azt meghagyom a fiamnak meg az apjának... :)
Természetesen majd közvetlen előtte helyezem fel,és remélem fogom érezni ha cserélnem kell.
A fertőzés veszély nem nagyobb ilyenkor?Mert nyilván gondolom a tampon azért nem véd meg a baciktól.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!