Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 14 éves leszek hüvelygombám...

14 éves leszek hüvelygombám van anya szerint nőgyógyászhoz kellene mennünk de én nagyon félek de azt is mondta hogy vesz canestent a hüvelykúp nagyon fájdalmas?

Figyelt kérdés
2014. jan. 19. 13:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

Menj el orvoshoz!

Én is azt hittem gomba, hogy gombám van, kipróbáltam a Canestent és apró hólyagok nőttek rám odalent a harmadik nap végére. A doki nem tudta eldönteni, hogy ezekszerint akkor ez most egy komolyabb fertőzés (akár herpesz), nem csak egy gomba, avagy a Canestenre mutattam ilyen allergiás reakciót. Most mehetek vérvételre és járhatok hozzá dögivel a saját hülyeségem miatt.

Én nem ajánlom senkinek. Kellemetlen a doki, de jobb a biztos diagnózis! Ha gomba, ő ír normális kúpot, krémet és szájon át szedhető gyógyszert rá, ami egészen biztosan kiírtja.

2014. jan. 20. 12:50
 12/21 anonim ***** válasza:
54%
Kedves előző Válaszoló! Nagyon sajnálom ami Veled történt! :( Remélem mindenki tanul az esetedből, és nem fog kísérletezni a Canestennel úgy, hogy azt sem tudja pontosan, hogy mi a baja! Minden jót Neked!
2014. jan. 20. 12:54
 13/21 anonim ***** válasza:
54%
Ja, és ha maga a beteg nem tudja pontosan, hogy mi a baj, akkor a számára ismeretlen internetes fórumozók sem tudhatják látatlanban!
2014. jan. 20. 12:59
 14/21 anonim ***** válasza:
66%

Az én orvosom telefononkeresztül is ajánlotta a Canestent, kifelyezetten azzal a megjegyzéssel, hogy

CSAK SEGÍTHET, ÁRTANI NEM ÁRTHAT!

Ha mégsem segít, akkor mást kell majd megpróbálni.

(Szerintem a szakértelme azért minimum pariban van a tietekkel...)

2014. jan. 20. 16:38
 15/21 anonim ***** válasza:
71%

Honnan tudod, hogy a szakértelme a topon van? Laikusként ezt hogy ítéled meg?

Szerintem ezen kár vitázni, hogy egy első fertőzésnél kell-e orvosi vizit, vagy sem. Bírom, amikor ismeretlenek vállalnak felelősséget tinilányok egészségéért. És ha nem gombája van, az eszedbe sem jut? Vagy esetleg az, hogy a kúp belekeverhet mondjuk a kenet értékelésbe?

Látatlanban SOSEM diagnosztizálunk!!!

2014. jan. 20. 17:09
 16/21 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ártani nem árthat, de ha nem is használ, mert esetleg nem is ez a probléma, vagy csak elnyomja a tüneteket, de nem oldja meg a betegség komplett felszámolását, akkor nem ment semmire a kérdező azzal, hogy csúszik 3-4 napot a pontos diagnózissal és ezalatt otthon kezelgeti magát. Utólag már sokkal nehezebb megállapítani mi is volt az eredeti probléma, mintha elmegy most a dokihoz tiszta lappal és egyértelműen rá tudja ő mondani, hogy mi ez.

Az én dokim pont azon a véleményen van, hogy a Canesten csak tűzoltónak jó. Addig érdemes használni, amíg eljut az ember orvoshoz, mert önmagában csak tüneti kezelés és nem oldja meg a problémát. Eltelik pár hét és ugyanúgy visszatér, avagy el sem múlik, csak nem érzed. Az én szememben egy valamire való orvos gyógyszer kúrát is ír a lenti kezelések mellé, hogy tényleg eltakarodjon a szervezetből a gomba, nem csak a tüneteket próbálja megszüntetni.

Ezen felül azt is illik figyelembe venni, hogy egy 14 éves gyerekről van szó, aki jó eséllyel még szűz, nem mellesleg pedig még lehet rendszertelen a ciklusa, nem teljesen fejlődtek ki a nemi szervei, össze vannak kuszálódva a hormonjai és elképzelhető, hogy hüvelyi kezelés esetén, neki mondjuk még pont nem a canestennel kellene kezdenie. Ezt csak is egy orvos tudja megmondani, ahogy a probléma forrását is.

2014. jan. 20. 17:13
 17/21 anonim ***** válasza:
24%

15 éves vagyok és nekem is orvos ajánlotta, hogy Canestennel próbálkozzak először. (Vizsgálat nélkül, mert megjött és nem tudtam elmenni, csak felhívtuk édesanyámmal.)

Valóban el is múlt tőle, 1 éve volt, azóta se jött elő.

Szerintem se diagnosztizáljatok, de azért a megtörtént eseteket meg lehet osztani a neten, hiszen ezért van a net!

Ez az orvos is azt mondta, hogy a Canesten egy széles spektrumú gyógyszer, a mi a gombás fertőzések 80%-ban segít. és kárt nem csinál!

Akkor most miért is okoskodtok?

2014. jan. 20. 19:10
 18/21 anonim ***** válasza:
66%

Miért is okoskodunk? Azért mert 15 éves vagy, és kb ennyit is tudsz. A Canesten GOMBÁRA használ az esetek egy részében. Ha a kérdezőnek NEM gomba okozza a fertőzést, akkor HATÁSTALAN és BEZAVARJA a kenetet. Ez így érthető, vagy esetleg betűzzem ki. Emellett, ha baci okozza a bajt, akkor az feljebb terjedhet addig, amíg az otthoni kezeléssel bohóckodik.

A canesten azoknak a nőknek való, akik biztosak a gombás háttérben, mivel nem az első alkalommal jön elő náluk. A tüneteket korábban orvos megerősítette.

2014. jan. 20. 20:35
 19/21 anonim ***** válasza:
44%

14: Úgy látszik a 11-es válaszolónak mégis ártott.

Az, hogy mit mond egy orvos az nem jelent 100% garanciát, nekem írt fel doki valamit a gyereknek, amikor visszamentem konrtrollra vele, a másik doki konkrétan lehülyézte.

Látatlanban kísérletezgetni hülyeség, költsön pénzt a Canestenre (amit sokan nem is ajánlanak, hanem helyette a Pevarylt, de mindegy), aztán kiderül, hogy nem is jó.. Normális doki előbb vizsgál, kenetet vesz, nem pedig telefonon odaböffent valamit.

Ráadásul nem egy afrikai dzsungelben 250 kilométerre a legközelebbi sámántól él hogy más lehetősége ne legyen, szépen elsétál a körzeti gyereknőgyógyászatra, ahol megvizsgálják és megkapja a megfelelő kezelést.

2014. jan. 20. 23:56
 20/21 anonim ***** válasza:

11-es vagyok!

Én nem állítom, hogy a Canesten a hibás, mert nem tudom, hogy erre vagyok-e allergiás, vagy komolyabb probléma volt ez mint hittem, csak ugyanúgy kezdődött, mint egy gombás fertőzés. Volt már hozzá szerencsém, ismerem a tüneteit, ezért gondoltam azt, hogy kipróbálom a Canesten kombit és megúszom a dokit. Nem volt jó ötlet. Lehet, hogy a Canesten nélkül is lennének hólyagjaim, de most nem kellene 5-ször visszamennem a dokihoz, mert bizonyos tüneteket (viszketés) a Canesten teljesen elnyomott, ellenben más megmaradt, kenetet pedig nem tud venni, mert még ott vannak a tabletta nyomai. Saját magamat szívattam meg a hirtelen döntésemmel. Nem kell sajnálni, tanultam belőle. Senki nem szeret nőgyógyászhoz járni, de az ilyen megbetegedés nem játék! Pláne nem egy fiatal nőnél, akinél még majd a gyerekvállalás is kulcsfontosságú szerepet játszik a jövőben. Igen is el kell menni orvoshoz, PONTOS diagnózist felállítani és megfelelően kezelni azt, nem pedig otthon kísérletezni!

2014. jan. 21. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!