14 éves leszek hüvelygombám van anya szerint nőgyógyászhoz kellene mennünk de én nagyon félek de azt is mondta hogy vesz canestent a hüvelykúp nagyon fájdalmas?
Menj el orvoshoz!
Én is azt hittem gomba, hogy gombám van, kipróbáltam a Canestent és apró hólyagok nőttek rám odalent a harmadik nap végére. A doki nem tudta eldönteni, hogy ezekszerint akkor ez most egy komolyabb fertőzés (akár herpesz), nem csak egy gomba, avagy a Canestenre mutattam ilyen allergiás reakciót. Most mehetek vérvételre és járhatok hozzá dögivel a saját hülyeségem miatt.
Én nem ajánlom senkinek. Kellemetlen a doki, de jobb a biztos diagnózis! Ha gomba, ő ír normális kúpot, krémet és szájon át szedhető gyógyszert rá, ami egészen biztosan kiírtja.
Az én orvosom telefononkeresztül is ajánlotta a Canestent, kifelyezetten azzal a megjegyzéssel, hogy
CSAK SEGÍTHET, ÁRTANI NEM ÁRTHAT!
Ha mégsem segít, akkor mást kell majd megpróbálni.
(Szerintem a szakértelme azért minimum pariban van a tietekkel...)
Honnan tudod, hogy a szakértelme a topon van? Laikusként ezt hogy ítéled meg?
Szerintem ezen kár vitázni, hogy egy első fertőzésnél kell-e orvosi vizit, vagy sem. Bírom, amikor ismeretlenek vállalnak felelősséget tinilányok egészségéért. És ha nem gombája van, az eszedbe sem jut? Vagy esetleg az, hogy a kúp belekeverhet mondjuk a kenet értékelésbe?
Látatlanban SOSEM diagnosztizálunk!!!
Lehet, hogy ártani nem árthat, de ha nem is használ, mert esetleg nem is ez a probléma, vagy csak elnyomja a tüneteket, de nem oldja meg a betegség komplett felszámolását, akkor nem ment semmire a kérdező azzal, hogy csúszik 3-4 napot a pontos diagnózissal és ezalatt otthon kezelgeti magát. Utólag már sokkal nehezebb megállapítani mi is volt az eredeti probléma, mintha elmegy most a dokihoz tiszta lappal és egyértelműen rá tudja ő mondani, hogy mi ez.
Az én dokim pont azon a véleményen van, hogy a Canesten csak tűzoltónak jó. Addig érdemes használni, amíg eljut az ember orvoshoz, mert önmagában csak tüneti kezelés és nem oldja meg a problémát. Eltelik pár hét és ugyanúgy visszatér, avagy el sem múlik, csak nem érzed. Az én szememben egy valamire való orvos gyógyszer kúrát is ír a lenti kezelések mellé, hogy tényleg eltakarodjon a szervezetből a gomba, nem csak a tüneteket próbálja megszüntetni.
Ezen felül azt is illik figyelembe venni, hogy egy 14 éves gyerekről van szó, aki jó eséllyel még szűz, nem mellesleg pedig még lehet rendszertelen a ciklusa, nem teljesen fejlődtek ki a nemi szervei, össze vannak kuszálódva a hormonjai és elképzelhető, hogy hüvelyi kezelés esetén, neki mondjuk még pont nem a canestennel kellene kezdenie. Ezt csak is egy orvos tudja megmondani, ahogy a probléma forrását is.
15 éves vagyok és nekem is orvos ajánlotta, hogy Canestennel próbálkozzak először. (Vizsgálat nélkül, mert megjött és nem tudtam elmenni, csak felhívtuk édesanyámmal.)
Valóban el is múlt tőle, 1 éve volt, azóta se jött elő.
Szerintem se diagnosztizáljatok, de azért a megtörtént eseteket meg lehet osztani a neten, hiszen ezért van a net!
Ez az orvos is azt mondta, hogy a Canesten egy széles spektrumú gyógyszer, a mi a gombás fertőzések 80%-ban segít. és kárt nem csinál!
Akkor most miért is okoskodtok?
Miért is okoskodunk? Azért mert 15 éves vagy, és kb ennyit is tudsz. A Canesten GOMBÁRA használ az esetek egy részében. Ha a kérdezőnek NEM gomba okozza a fertőzést, akkor HATÁSTALAN és BEZAVARJA a kenetet. Ez így érthető, vagy esetleg betűzzem ki. Emellett, ha baci okozza a bajt, akkor az feljebb terjedhet addig, amíg az otthoni kezeléssel bohóckodik.
A canesten azoknak a nőknek való, akik biztosak a gombás háttérben, mivel nem az első alkalommal jön elő náluk. A tüneteket korábban orvos megerősítette.
14: Úgy látszik a 11-es válaszolónak mégis ártott.
Az, hogy mit mond egy orvos az nem jelent 100% garanciát, nekem írt fel doki valamit a gyereknek, amikor visszamentem konrtrollra vele, a másik doki konkrétan lehülyézte.
Látatlanban kísérletezgetni hülyeség, költsön pénzt a Canestenre (amit sokan nem is ajánlanak, hanem helyette a Pevarylt, de mindegy), aztán kiderül, hogy nem is jó.. Normális doki előbb vizsgál, kenetet vesz, nem pedig telefonon odaböffent valamit.
Ráadásul nem egy afrikai dzsungelben 250 kilométerre a legközelebbi sámántól él hogy más lehetősége ne legyen, szépen elsétál a körzeti gyereknőgyógyászatra, ahol megvizsgálják és megkapja a megfelelő kezelést.
11-es vagyok!
Én nem állítom, hogy a Canesten a hibás, mert nem tudom, hogy erre vagyok-e allergiás, vagy komolyabb probléma volt ez mint hittem, csak ugyanúgy kezdődött, mint egy gombás fertőzés. Volt már hozzá szerencsém, ismerem a tüneteit, ezért gondoltam azt, hogy kipróbálom a Canesten kombit és megúszom a dokit. Nem volt jó ötlet. Lehet, hogy a Canesten nélkül is lennének hólyagjaim, de most nem kellene 5-ször visszamennem a dokihoz, mert bizonyos tüneteket (viszketés) a Canesten teljesen elnyomott, ellenben más megmaradt, kenetet pedig nem tud venni, mert még ott vannak a tabletta nyomai. Saját magamat szívattam meg a hirtelen döntésemmel. Nem kell sajnálni, tanultam belőle. Senki nem szeret nőgyógyászhoz járni, de az ilyen megbetegedés nem játék! Pláne nem egy fiatal nőnél, akinél még majd a gyerekvállalás is kulcsfontosságú szerepet játszik a jövőben. Igen is el kell menni orvoshoz, PONTOS diagnózist felállítani és megfelelően kezelni azt, nem pedig otthon kísérletezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!