Rettentően fáj és vérzik, amikor székelek, mi az elsődleges teendő?
20 éves lány vagyok. Mindig is nehéz volt székelnem, már gyerekkorom óta, az elmúlt években viszont egyre inkább. Volt, hogy picit vérzett is, viszont egy jó hónapja nagyon fájt és elég sokat vérzett, kb két alkalommal. Igyekeztem levest és kizárólag zöldségeket enni. Helyre is állt, egészen a múlt hétig. Aranyerem lenne, vagy belső repedésem? Kívülről nem észleltem semmit. De tudom, hogy a székletem kemény és nagyon szúr, de hogy teljesen véres legyen a papír, ez nagyon megijeszt. Mit tehetnék, hogy rendszeresen legyen székletem, mert kb 3-4-5 naponta van csak, és hogy puha legyen? Már örökre ilyen nehéz lesz?
Nem vagyok túlsúlyos viszont nem sportolok. A mozgás vajon segítene vagy csak rosszabb lenne?
A hasad is szokott fájni?
Mindenképp menj el orvoshoz.
Nem félj tőle, utána jobb lesz.
Orvos, biztos ami biztos. Fog adni tanácsot is, hogy mivel lehet segíteni.
Csoda hogy ennyi ideig hajlandó voltál vele szenvedni.
Egyébként mennyi folyadékot viszel be a szervezetedbe?
Valószínű, hogy a kemény széklettől végbélrepedésed van, az eléggé tud vérezni, egyszer nekem is nagyon erősen vérzett, akkor elrohantam a sebészetre, ott megnézte a doki, írt fel kenőcsöt amitől gyorsan elmúlt a fájdalom.
Székleted lágyítására igyál sok folyadékot, reggelente egyél aszalt szilvát és igyál meg egy pohár forró vizet, ha bírod, akkor napéonta igyál egy kis olajat, esténként egyél meg egy natur joghurtot 1 kanál lenmagot tegyél bele, egyél minden nap ebédre levest, több rostos ételt, fehér kenyér helyett teljes kiörlésűt és mozogj naponta legalább 1 órát, séta is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!