Candida gomba esetén mi a teendő kihez forduljak a nőgyógyászon kívül?
Hüvelyi fertőzést két helyen kezelnek. Nőgyógyászaton és bőr és nemi beteg gondozóban.
Orosnál egyébként voltál?
Hüvelykenet tenyésztést csináltak?
Ez mind nagyon fontos.
Ha nem mész orvoshoz és nem kezelnek célzottan, akkor nem is fogsz kijönni a fertőzésből.
És ha történetesen még ki is vagy kezelve, de nem állítod rendbe a hüvelyflórád egyensúlyát, akkor is vissza fog jönni.
Az allergia pedig egy másik témakör. Másik orvos.
Ha a tenyésztés nem mutat semmit, akkor nincs fertőzésed!
Milyen tüneteid vannak?
Mert pl. egy hüvelyi irritáció, illetve egy hüvelyflóra felborulás is produkálhat fertőzésre utaló tüneteket. Hányszor kezeltek engem feleslegesen a nőgyógyászaton fertőzésre, pedig valójában a sok kemikáliától lett irritációm. Én privátba kerültem bőrgyógyászhoz, kaptam az irritációra kenőcsöt és meg is oldódott az ilyen problémám.
Meg írtad, hogy candida...ha a tenyésztés semmit nem mutatott, akkor honnan tudod, hogy candida gombád van?
Ha a hüvelykenet tenyésztés negatív, akkor nem nőgyógyászati okai vannak a tüneteidnek! Ezek, amiket leírtál, inkább valamilyen gyomor, bél vagy emésztési problémának a tünetei!
Elmondhatom, hogy estem már át nem egy hüvelyi fertőzésen és sem haspuffadás, sem hasmenés nem társult hozzá! Viszont ahányszor fertőzésem volt, annyiszor mutatott a tenyésztés kórokozót.
Amikor hasi fájdalmaim voltak, puffadás, székletprobléma, akkor én gasztroenterológushoz kerültem és kiderült, hogy ilyen jellegű betegségem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!