Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért kell ilyen esetben...

Miért kell ilyen esetben kemoterápia?

Figyelt kérdés
Édesanyám 67éves mellrákot diagnosztizáltak nála, nem volt tapintható, mammográfiás szűrővizsgálaton vették észre, egy 7cm hosszú és 5mm széles zsákocska és benne 2db 2mm-es daganat. Azután volt egy ultrahangos vizsgálat és biopsziát végeztek, mely alapján kiderült, hogy sajnos rosszindulatú daganata van. Egyből küldték sebészetre, kivették a daganatot és a sentinel csomót is, elküldték szövettanra, és azt az eredményt kaptuk, hogy nem terjedt át a rákos elváltozás a nyirokrendszerre. Kapcsolatba kellett lépni az onkológiával, az onkológus ennek ellenére 6kemoterápiát javasolt. Vajon miért? Édesanyám szedi a Culevitet és a B17-et. Az orvos azt mondta, hogy a kemoterápia idejére ezt fel kell függeszteni. Valóban szükség van ilyen esetben kemoterápiára? Vagy ez is csak üzlet lenne? Nagyon nem szeretnénk, hogy kemót kapjon.
2013. nov. 19. 08:06
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
7%

Semmiért. A kemoterápia egy középkori félrekezelési módszer, az érvágás modern változata, ami arról szól, hogy egy amúgy is beteg szervezetet gyengítsünk le vegyszerekkel minél jobban, hátha akkor elpusztulnak a tumoros sejtek. Tehát ez valójában egy hazárdjáték, mert ha az ép sejteket is sikerül kellő mértékben elpusztítani, már rendelheti is a paraszt a koporsóját.

[link]

[link]

2013. nov. 19. 08:14
 2/30 A kérdező kommentje:
Magamban én is felépítettem egy piramist szépen hierarchikusan, orvost pénzeli a termék forgalmazója-gyártója, kezelésből adódóan jönnek a szövődmények, hajhullás (paróka), különböző kísérőbetegségek, újabb gyógyszerek... mi ez, ha nem üzlet?
2013. nov. 19. 08:23
 3/30 anonim ***** válasza:
72%
Úristen, első, ez borzasztó.
2013. nov. 19. 08:35
 4/30 anonim ***** válasza:
"Magamban én is felépítettem egy piramist szépen hierarchikusan..." A betegnek mindig joga van visszautasitani a kezelést. Mi a gondod?
2013. nov. 19. 08:38
 5/30 anonim ***** válasza:
23%

Így van. Elárulok neked még valamit:

A rák nem betegség. Olyan betegség, hogy rák nem létezik. Ezek a rosszindulatú tumoros daganatok valójában tünetek. Annak jelei, hogy valami nincs rendben a szervezetben, azt valami olyan külső behatás (pl vegyszerek, elektromágneses tér) vagy stressz érte, mely ellen a szervezet szöveti szinten próbál védekezni úgy, hogy sejtszaporulattal próbálja a sérült szervet erősíteni.

Példa:

Van egy gyomorfekélyem, amit ha nem kezelek a szervezetem próbálja meg kezelni. Ha másként nem sikerül neki elkezdi a gyomorfalat megvastagítani (sejtburjánzás).

Az orvosok azt hiszik, hogy a rák betegség és megpróbálják gyógyítani, de nem lehet. Gyógyítani csak a betegségeket lehet, ők viszont nem keresik meg a kiváltó okot, ha magát a gyomorfekélyt kezelnék a tumor is elmúlna.

És hogy segítsek is valamiben:

A rák könnyebben kezelhető mint az influenza, mindössze annyit kell tenned, hogy a kiváltó okot kezeled. Aki pl magas feszültségű vezeték alatt/mellett lakik, és agydaganata van annak elég csak egyszerűen elköltöznie, és a szervezet leépíti a tumort. Namármost, ha nem tudod mi a kiváltó ok, akkor már gáz van, de erre is van megoldás, édesanyádnak olyan táplálkozásra és gyógynövényekre, vitaminokra van szüksége, melyek összetetten rengeteg féle betegségre jók, ha sikerül az alapbetegséget (a kiváltó okot) enyhíteni eltűnik a rák.

Remélem érthető voltam, és segítettem ezzel. :)

2013. nov. 19. 08:38
 6/30 anonim ***** válasza:
59%

"Úristen, első, ez borzasztó."

Ez az!

2013. nov. 19. 08:39
 7/30 anonim ***** válasza:
9%

"A betegnek mindig joga van visszautasitani a kezelést. Mi a gondod?"

Véleményem szerint a gondja nem is a jogaival, hanem a tájékoztatással van. Az orvosok ugyanis tudják mekkora átcseszés ez a kemoterápia, valahogy a legtöbb esetben mégis elfelejtik ezt közölni a beteggel is.

2013. nov. 19. 08:43
 8/30 anonim ***** válasza:

"Magamban én is felépítettem egy piramist szépen hierarchikusan, orvost pénzeli a termék forgalmazója-gyártója,"

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Az ilyesmi pénzelést elég sok minden tiltja. :)

Viszont erre is van megoldás. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy megjelenik az orvoslátogató és azt mondja:

-Doktor úr! Ha a mi cégünk készítményéből véletlenül fel találna írni záros határidőn belül ezer betegnek, cégünk meghívná önt egy két hetes szakmai konzultációra Korfura.

(gondolom nem kell mondanom, hogy ez a konzultáció egy nyaralás)

Természetesen előbbi mondataim kitalált eseménysoron alapulnak és annak bármely hasonlósága valós személyekhez és valós történethez csupán a véletlen műve lehet. :)

"kezelésből adódóan jönnek a szövődmények, hajhullás (paróka), különböző kísérőbetegségek, újabb gyógyszerek... mi ez, ha nem üzlet?"

Ebbe viszont beletrafáltál. :)

2013. nov. 19. 08:49
 9/30 A kérdező kommentje:
Mindenképpen azon leszek, hogy lebeszéljem a kemoterápáról, de sajnos nem én döntök helyette. Elkészítettem múlthónapban egy listát, amire felírtam a tiltott és javasolt ételeket, mert ez esetben fontos a szervezet lúgosítása is. Első válaszoló! Köszönöm a választ. Igen csak elrettentő példákat hoztál fel, el is fogom olvastatni Édesanyámmal. Második válaszoló. Csak várom a megerősítést, hogy vajon jó irányban gondolkodom e. Harmadik válaszoló. Igen a lelki okok... Idén márciusban Anyukám elvesztette az egyetlen élő testvérét...előtte 3évvel az idősebb nővérét, előtte 3évvel a fiútestvérét. Szentül meg van győződve arról, hogy neki még 3éve van vissza..
2013. nov. 19. 08:49
 10/30 anonim ***** válasza:
#4 vok. #7-nek: Ha már eldöntötte, hogy ez csak átcseszés (mint ahogy' te is) akkor minek a tájékoztatás az orvos részéröl? (Föleg ha az orvosnak valamiért??? egészen más a véleménye, szakismerete erröl.)
2013. nov. 19. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!