Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan zajlik manapság egy...

Hogyan zajlik manapság egy műtét utáni kemoterápia?

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:

A beteg bemegy az onkológiára. Készítenek egy általános vérképet, és egy tumormarkert. Ha jó a vérképe, megkapja a kemót. Ajánlatos-legalább az elsőnél- bent tölteni az éjszakát. Kap infúzióban még hányáscsökkentőt is.

Tünetek, rossz közérzet pár nap múlva jelentkezik, nem azonnal, amikor már felszívódott a méreg.

Hajvesztés, szőrzet hullás pedig a kemó összetételétől függ, kb. 2 hét múlva.

De nem mindegyiktől hull ki.

Írj, ha van kérdésed!

2013. aug. 13. 21:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Mivel lehet a betegnek leginkább segíteni, ha nem vagyok közeli hozzátartozója?
2013. aug. 13. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:

A beteget hagyd most békén. Előbb fel kell fognia. Nem könnyű! Hozzátartozójának, akit ismersz, mond meg, szóljanak, ha bármiben segíteni kell, Rád számíthatnak.

A beteget fizikailag, lelkileg megviseli, nem igazán vágyunk ilyen elesett állapotban társaságra. Örülünk, ha nyugi van körülöttünk.

Ha találkoztok, csak annyit kérdezz kezdésnek, hogy van.

Majd ő eldönti, akar-e beszélni róla. Nem valószínú, hogy akar. Sok a tapintatlan ember. Mikor egy látásból ismert ember kérdezte meg, miért van parókám, azt hittem, ott rögtön elsírom magam.

Ajánld fel a segítséged, és várd, hogy megkérjenek, ha kell valami. Most hagyd!

2013. aug. 13. 22:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Jó, rendben. Köszi a választ! Facebookon se írjak neki? Hagyjam? Jobb neki?
2013. aug. 14. 00:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Ott írhatsz,de ne az idővonalon, vagy ahol más is látja.

Lehet, nem szeretné közölni mindenkivel.

Ajánld fel a bármikori, bármilyen segítségedet, számíthat Rád. Csak ne sajnálkozz rajta, mert attól jobban nő a betegségtudata, ami nem igazán jó. Pozitív hozzáállás a lényeg, hogy bízzon a gyógyulásában.

Persze, fogalmazd meg szebben. :)

Ha megtudod, mi az amit szeret, tud enni, küldhetsz neki.

Kemó alatt csak banánon, és mákos rétesen éltem, valahogy nem vette be a szervezetem a többi kaját. Ne keress benne

összefüggést, mert nincs.

Ismerőseim, barátnőim néha becsengetek 1 tál rétessel. Nem sértődtek meg, ha csak a férjem vette át, mert nem tudtam elkuszni az ajtóig.

Írj neki nyugodtan. Majd válaszol, ha akar, vagy tud.

Neked is minden jót!

2013. aug. 14. 05:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Most tudtam meg, hogy nem is fogták benn a kórházban. Minden nap hazaküldik az infúzió után. Ma van a 3. napja.
2013. aug. 15. 10:07
 7/8 anonim válasza:
Kedves válaszoló, meggyógyultál? Hogy vagy?
2013. szept. 29. 17:52
 8/8 A kérdező kommentje:
A beteg eljár azóta is kezelésre.
2013. okt. 1. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!