Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lenne az ideális kor a...

Mi lenne az ideális kor a szüzesség elvesztéséhez?

Figyelt kérdés

Mikor túl fiatal egy lány?

Nagyon gyakran olvasok itt olyan témát, hogy valaki 13 évesen elveszti a szüzességét és emiatt (is) problémái vannak, vagy a válaszolók kommentjeiből derül ki hasonló. Valaki azt is elítéli, ha 16 éves lányok számolnak be arról, hogy már nem szűzek.

Szerintetek mikor van a "normális" kor erre? Ti mikor veszítettétek el? Megbeszéltétek a szüleitekkel annak idején? Ha tehetnéd, most máshogy döntenél?

2009. nov. 8. 21:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én fél hónap híján 16 voltam. De még lehet, hogy így is kicsit korai volt (utólag visszagondolva), bár azóta is együtt vagyunk (12 éve).

Szerintem a 15 év az a kor, ami alatt biztosan korai. Ha az én lányom 13 évesen szexelne, azt hiszem fejbe lőném magam. :S

És mi lehet az ideális? Hát, szerintem (de ez csak az én véleményem), úgy 16-20 éves kor között.

2009. nov. 8. 21:18
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem normális kor kell ehhez, hanem normális SZEMÉLY! Akiért érdemes eveszteni. Csak azért, hogy az ember túl legyen rajta, mert már idő van, az nem az igazi. Éppen ezért én pl. 18 éves koromban vesztettem el, mert addig nem találtam senki olyat aki érdemes lett volna rá. Akkor nagyon szerelmes lettem és megtörtént. De nem vele élek, az a történet végül véget ért. Nem bántam meg, és nem éreztem, hogy valamiről lemaradtam volna, ez az én döntésem volt.

A szüleimmel nem beszéltem meg, de szerintem sejtették (az első olyan barátom volt, akit hazavittem bemutatni).

2009. nov. 8. 21:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kor kérdése a szüzesség elvesztése...

Én 19 éves lány vagyok, szűz... Még nem érzem magam készen rá... Viszont 17 éves ismerősöm 15 évesen veszítette el, és nem bánja... Embertől, személyiségtől függ szerintem.

2009. nov. 8. 21:23
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
28 voltam. Nekem az volt az ideális kor.
2009. nov. 8. 21:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ideális kor az amikor lelkileg késznek érzed magad rá és a megfelelő személy is meg van az alkalomra. Tehát tulajdonképpen ez mindenkinél változó.

Én 18 voltam és nem bántam meg.

Anyukám tud róla, de nem azért mert egyből rohantam hozzá elújságolni, hanem csak mert tanácsot kértem sokmindenben (védekezés, doki stb), a család többi tagja pedig szerintem magától rájött már.

19/L

2009. nov. 8. 21:30
 6/15 anonim ***** válasza:
51%
én 14 és fél évesen vesztettem el, és nagyon megbántam...megalázott, kidobott, megcsalt...áhhh. aztán a következő 16 évesen volt, az már jobb volt, de nem az igazi. a mostani barátommal 15 hónapja vagyunk együtt, 16 és fél éves voltam, amikor összejöttünk. vele már nagyon jó.
2009. nov. 8. 21:35
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ideális kor, amikor eléggé felelősségteljes. Amúgy nincs olyan, hogy túl fiatal vagy túl idős, ez hülyeség. Pl. ott vannak a súlyos értelmi fogyatékkal született emberek, nekik lehet, hogy soha nem jön el ez a kor a betegségükből adódóan.
2009. nov. 8. 21:38
 8/15 anonim ***** válasza:
53%
Na, azért azt ne mondjuk már, hogy túl fiatal nincs...
2009. nov. 8. 21:44
 9/15 anonim ***** válasza:
21:38 - kiegészítés, ez lemaradt: a nemi érés is más-más korban következik be az embereknél, tehát a nemi érés kezdetétől számítva értettem úgy, hogy nincs túl korai, mivel korábban azért az embert nem is érdekli, plusz régen, mikor a nőket még nagyon fiatalon adták férjhez, az első menstruáció után már jött is az első baba, azóta persze ez változott jogilag, de a biológiai érés nem sokat módosult az évezredek alatt, persze azért nem árt odafigyelni a jogi dolgokra is, hogy ne legyen baj, de a lényeg, hogy ha megtörténik, ne azért történjen, mert a haveri körben már mindenkivel megtörtént, hanem igazi érzések legyenek mögötte, és igazi felelősségtudat
2009. nov. 8. 21:44
 10/15 A kérdező kommentje:

Írjátok, hogy lelkileg kell érettnek lenni, amivel egyetértek, bár azért szerintem hozzátartozik, hogy testileg is!

A másik, hogy "amikor az ember már úgy érzi, hogy ő érett", akkor valóban érett? Pl. ha 13-14 évesen azt érzi. El tudja már dönteni, hogy ő tényleg érett-e? Én emlékszem, hogy 13 évesen mennyire nagynak éreztem már magam.. aztán 15 éveset teljesen felnőttnek.. aztán persze rájöttem 17-18 éves koromra, hogy valóban érettebb volt mindig a gondolkodásom, mint mondjuk az osztálytársaimnak, de sok mindent elsiettem. Most már lassan 30 leszek és még mindig (vagy már) nem hiszem, hogy mindent tudod! :-)

2009. nov. 8. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!