Mennyi idő után lehet kimutatni a HPV vírust? Nagyon félek ettől a betegségtől!
Figyelt kérdés
2013. szept. 4. 07:19
1/2 anonim válasza:
Akár 10 évig is lappanghat, de változó.( Meg ennél a vírusnál pontosan megmondani, hogy mikor kaptad el, szerintem nem is lehet.) Ha erős az immunrendszered, lehet nem is aktivizálódik. Ne rettegj ennyire, mert csak megkeseríti az életedet. Járj el rendszeresen szűrésre, így ha gond is lenne, időben el lehet kapni ( én így jártam). Van aki ajánlja az oltást, van aki nem, erről én véleményt nem mondok.
2/2 anonim válasza:
Ne félj tőle! Járj rákszűrésre rendszeresen, évente ajánlott, de ha nagyon aggódsz akkor mehetsz gyakrabban is, de ha egészséges vagy, akkor értelme nem nagyon van. Sima rákszűrés nem mindig mutatja ki, HPV tesztet szoktak csinálni gyanú (!) esetén. Nekem is volt már, barátnőimnek is, a dokim szerint annyira gyakori, hogy sokan észre se veszik és nem is tudják, hogy valaha volt hpv-jük. Nekem grapefruitmag cseppet javasolt a dokim, mikor hpv-m volt, kb fél évig volt meg, el is múlt, pedig magas kockázatút kaptam el egy kedves volt barátomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!