Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok! Van egy kis problémám,...

Lányok! Van egy kis problémám, segítene valaki?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy ebben a hónapban késik a menstruáció.

SOKAT! És kezdek egy kicsit aggódni. Mielőtt még mindenki ku--ának könyvelne el, a terhesség kizárva, ugyanis az utolsó menzesz óta nem léptem ki a házból. (a "kamasz lányok" intelligens csoportjához tartozom) :D

Én személy szerint arra gyanakszom, hogy valami olyat ettem, ami késlelteti, vagy valami miatt összezavarodott a ciklusom.

Várom a segítő válaszokat. NORMÁLIS válaszokat.

Előre is köszönöm mindenkinek! :)

2013. aug. 29. 21:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem mindenkivel megesett már hogy késett, tenni nem nagyon tudsz olyat ami késlelteti, maximum ha sportoló vagy, náluk időnként kimarad a vérzés a nagy fizikai megterhelés miatt, vagy ha ezt befolyásoló gyógyszert szedsz. Egyébként stressz, egy komolyabb influenza és sok minden más is befolyásolhatja. :) Ha egyszer kimarad az sem tragédia, ha többször, akkor már érdemes megnézetni nőgyógyásszal.
2013. aug. 29. 21:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Elő fordul az ilyen,nem kell feltétlenül megijedni. Valószínűleg még nem állt be rendesen a mensid és ezért van.Előfordul,hogy elmarad 1 hónapban,vagy késik pl 2 hetet(de hallottam már olyat is,hogy 1 hónapban 2x jött meg valakinek.)Várd meg,hogy jövőhónapban megjön-e.Ha akkor is elmarad,menj orvoshoz. :)

De szerintem semmi komoly. :)

Régen,az első kb 3 évben nekem is sokszor késett,néha el is maradt teljesen 1 hónapban a mensim. De utána a 4. évben beállt és rendszeres lett,nem késett. :)

/Most valószínűleg lepontoznak páran,és jönnek majd mindenféle vészmadarak h ilyen meg olyan betegség,de szerintem ne pánikolj,várd meg a jövőhónapot. :) )

2013. aug. 29. 21:36
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Nagyon jól esett az együttérzés. :)

Amúgy lehet valami a sportban, mert van fizikai megterheléssel járó hobbim. Plusz hamarosan itt a suli, és elég.....huh, hogy is mondjam...stresszes tudok lenni..olyan maximalista-féle, de annyira nem berögzült. :D

Még egyszer kösz a segítséget. ^^

2013. aug. 29. 21:54
 4/11 anonim ***** válasza:
A stressz befolyásolhatja a menstruációt, de ha kamasz vagy, és főleg ha még nincs 2 éve, hogy menstruálsz, akkor akár több hónap is kimaradhat.
2013. aug. 30. 06:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi lenne a baj?

17 éves korodig bőven belefér még az is, ha hónapokra kimarad!

2013. aug. 30. 15:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Ne aagódj! ez teljesen normális még a korodban.

17,18 éves korodra már nem igen fog kimaradni, addig meg normális a késés is, a kimaradás is.

2013. aug. 30. 17:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, bár még mindig nincs "eredmény", azért most már kicsit jobban érzem magam... :)
2013. aug. 30. 18:36
 8/11 anonim válasza:
van olyan,hogy késik.de ha 15 éves korod utána nem jön meg akkor azonnal fordulj orvoshoz! remélem tudtam egy picit segíteni;)
2013. szept. 5. 16:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Persze, köszi..azért a 15-től még messze vagyok. :D
2013. szept. 5. 19:25
 10/11 anonim válasza:
ha mostanában történt veled valami eléggé meghatározó....nekem pl tavaly, amikor elköltöztem otthonról, akkor kimaradt az első hónap...írtad, hogy nem voltál sehol, de azért hatások még érhettek, vagy megtudtál valami fontos változást :)
2013. szept. 5. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!