Kell a hüvely kúp egy hónap után fertőzés ellen?
Voltam nődokinál ált. vizsgálaton (július elején). Csinált rákszűrést is és minden oké.
Ma voltam ismét, a leletekért (08.13) és most látta meg az egy hónapja készült vizsgálat eredményeképp, h gombás fertőzésem volt akkor(candida).
Most írt fel kúpot.
Akkor éreztem h vmi nincs rendben odalenn, de már minden oké. Akkor minek kell már a kúp ha akkor volt ez a fertőzés? Kiváltsam a vényt?
mert a gomba nem szívódik fel magától
lehet, hogy most épp nem produkál tüneteket, de a következő menstruációd környékén pl. újra aktívabb lehet
Azért mert valószínűleg a tüneteid múltak csak el, lehet a kórokozó száma is csökkent valamilyen számban, de az még ott van, csak egy idő után újra elszaporodik és akkor újra előjönnek a tünetek is.
Szerintem mindenképpen válts ki és használd!
Viszont utána csinálj hüvelyflóra helyreállítást is, a patikában vény nélkül lehet kapni ilyen készítményt, hogy az is rendben legyen és ne alakuljon ki egy újabb fertőzés.
Kedves 3-as!
Tán a nőgyógyász a tenyésztés eredményével többet tud, mint te otthon a gép előtt, nem?
Hát azért az a tény hogy másfél hónapig nem tudott az orvos a gombás fertőzéséről a kérdezőnek, erősen megkérdőjelezi állításodat!
Agreszívitásod, most nem téma...
Köszi mindenkinek az infokat!
Amúgy szerintem azért volt ez a fertőzésem mert túl alaposan zuhanyoztam. Olvastam is róla h a hüvelyből "kimosódik" a jó baktérium ami megvéd és így tud elszaporodni a káros baci.. Ez történhetett nálam is sztem.
Vélemény? Nem szívesen használnám ezt a kúpot.. :S
Ha a jó baktériumok is kipusztulnak, akkor felborul a hüvelyflóra egyensúlya és akkor túlszaporodnak olyan gombák, amik természetesen is ott vannak, de túlszaporodva fertőzést és gyulladást okoznak, aminek az egyik tünete lehet a viszketés, amit te is írtál.
Tehát valószínűleg a fertőzés el sem múlott, csak a tünetek. Használd el a kúpot és utána vegyél hüvelyflóra helyreállító készítményt és azzal visszapótlod a jótékony hüvelybaktériumokat.
Ugyanis azért írtam, hogy tán az orvos jobban tudja, hogy mi bajod van, mert ő látta a leleteden, hogy milyen számban vannak kórokozók. És ha nagy számban vannak, akkor azok csak úgy magában nem múlnak el. És valószínűleg ha újra viszketsz, akkor tök mindegy, hogy mikor mutatott gombát, 1 hete vagy 1 hónapja a tenyésztés során, a kórokozók ott vannak. És azt kezelni kell.
Nehogy már mi orvosi diploma nélkül kérdőjelezzünk meg egy orvost!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!