Rózsaszín folyás, haspuffadás, erőlködésnél (nagyWC) vér, mitől lehet?
Ciklus 16. napján először egy folt rózsaszín folyás, majd tojásfehérje. Rá 6 napra megint rózsaszín folt. Tegnap "nagydolognál" kisebb vérfolyás, azóta néha egy csepp fehéres-rózsaszín. Mi a búbánatos nyavaja lehet ez?
(26-27 napos ciklus, 33 éves vagyok, nem szedek gyógyszert, nincs még gyerekem)
Véres széklethez és erőlködéshez az aranyeret tudnám párosítani.
De a rózsaszínes folyás... és "tojásfehérje"? Fogalmam sincs és ilyenről én még nem is hallottam. Nem értana felkeresned egy szakembert.
A 16. napi jó eséllyel ovulációs vérzés volt, ezt támasztja alá az is, hogy mellette tojásfehérjeszerű folyásod volt.
A ciklus második felében a pecsételés oka lehet pl. progeszteron hiány. Ha egy ciklusban történt csak ilyesmi, akkor én nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget, előfordul. Ha viszont többször előfordul menzesz előtti vérezgetés, akkor indokolt az orvos felkeresése.
Esetleg terhesség szóba jöhet-e? Ugyanis van, aki tapasztal vérzést a beágyazódáskor.
Kedves 5. válaszadó!
Nagyon köszönöm válaszod! Mivel pénteken kell megjönnie, ezért terhességre nem is gondolok. Ilyen még soha nem volt. Alap esetben peteérésnél csak tojásfehérje folyás szokott lenni, melyet az orvos igazolt is. Most életemben először volt rózsaszínes folyás is mellette, és rá 6 napra ismét... ami azóta is tart, bár napi egy tisztasági betét fele sem használódik el miatta. Ami még fura, hogy nagyon feszül a hasam, és pl. ha fekvésből szeretnék felülni, vagy tüsszentek, akkor rettenetes nagyot szúr a hasamba, és mintha izomláz is lenne benne, pedig nem sportolok.
Ovulációs vérzésnek nem kell feltétlen minden ciklusban jelen lennie. Attól, hogy még sosem volt, attól most lehet:)
De okozhatja még a panaszaidat (a fájdalmat elsősorban) ciszta is akár.
Várd meg a menzeszt. Ha nem jön meg (rendesen), akkor tesztelj. Ha nem múlik el a fájdalom, akkor menj orvoshoz. Ha elmúlik a fájdalom, akkor megvárhatod a következő ciklust szerintem. Ha akkor is jelentkezik a pecsételés, akkor doki.
Egyébként a terhességes kérdést úgy értettem, hogy van rá reális esély? Mert mondjuk ha nincs partnered, akkor persze kizárt. Ha mondjuk gumival védekezel, akkor igen valószínűtlen a terhesség. De ha pl. megszakítást alkalmaztok, akkor bizony arra is gondolni kell.
Hű... de jó, hogy te ezt ennyire érted és tudod. :) Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél! :)
Nos... van partnerem, és nem is védekezünk. Szóval akár a terhesség is reális lehet, és most kicsit belém is "tukmáltad" opcióként.
Holnap reggel vár az orvos. Nagyon kíváncsi vagyok mit fog találni.
Hát ha terhes vagy esetleg, akkor még semmit sem fog találni:D És nem szeretném egyébként beléd tukmálni, mert természetesen közel sem biztos, csak egy lehetséges opció. Azért a beágyazódásos vérzés nem éppen gyakori jelenség, de megesik. Mindenesetre nem azért mondtam, hogy most jól beleéld magad, aztán esetleg koppanj, ha mégsem:)
De ha véletlen cisztád van, azt látni fogja, ha UH-val megnéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!