Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csináljak ha a nemi...

Mit csináljak ha a nemi szervemnek elég kellemetlen szaga van?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok.
2009. okt. 14. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha zuhanyzol reggel, este, nem műanyag alsónemüt hordasz és mégis ilyen, akkor lehet, hogy valamilyen fertőzésed van. Menj dokihoz.
2009. okt. 14. 18:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Mit értesz azalatt hogy műanyag alsó?
2009. okt. 14. 18:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
úgy érti, hogy ne hord műszálas bugyit. amúgy ez a szag-dolog sokmindentől függhet. a ciklustól is (úgy tudom, ovuláció idején megváltoznak ott a dolgok), meg attól is ha folyásod van, stb. ha nem használsz intim szappant, akkor mindenképp ajánlom, mert nekem nagyon bejött. lactacyd, vagy nívea.
2009. okt. 14. 18:54
 4/8 anonim ***** válasza:
hogy nem müszàlas........menj dokihoz.tutifertözés:(
2009. okt. 14. 18:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Nincs folyásom, fertőzésem meg nem tudom hogy lehetne amikor nem voltam még fiuval
2009. okt. 14. 19:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Fertőzést nem csak fiútól lehet elkapni, de nyilvános wc-n, uszodában, strandon, stb. Avagy csak úgy, saját magadtól is, pl. ha egyszer véletlenül nem megfelelően törlöd ki a fenekedet székelés után, baktériumok juthatnak a hüvelyedbe és kész a baj. Mindenképpen menj nógyógyászhoz és mondd el, hogy kellemetlen szagot érzel, de nincs folyásod, sem egyéb (viszketés) panaszod. Megvizsgál és pikkpakk kikezel.
2009. okt. 14. 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:

fertőzést egyáltalán nemcsak fiútól kaphatsz el. az többnyire nemi betegség, amit szexuális úton kapsz el. egy sima fertőzés, vagy gyulladás az ált magától alakul ki. és orvoshoz kell vele menni.

intim mosakodót pedig hazsnálj, ha nem használsz. lactacydot ne, mert nagyon sokat pont attól kapnak folyton gombát. énis megjártam vele, amióta váltottam, eccer nemvolt gombám. niveát tudom ajánlani.

2009. okt. 15. 02:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Miről ismerhető fel a hüvelyi gombás fertőzés?

A panaszok közül a hirtelen jelentkező viszketés a leggyakoribb és a legjellegzetesebb. Megváltozhat a hüvelyváladék mennyisége és minősége is. Általában sűrű, fehér, túrós vagy aludttejhez hasonló hüvelyváladék jelentkezik időnként vagy rendszeresen, melynek alig van szaga.

Előfordulhat kellemetlen érzés a hüvelyben, szeméremtesti égés, közösülési fájdalom és nehézség, valamint vizelési panaszok is. A húgycsőnyílás közelsége miatt gyakran fordul elő egyidejűleg hólyaghurut is.

A panaszok erőssége és jellege a menstruációs ciklus folyamán változhat, általában a tünetek a menstruáció előtti héten fokozódnak, majd a vérzés megindulásával csökkennek.

Hüvelygomba, kezelés

Sok esetben biztonságosan lehet otthon is kezelni a hüvelyi élesztőgomba okozta fertőzéseket. Legyünk tisztában azzal a három helyzettel, amikor orvoshoz kell fordulni, és akkor önállóan is biztonságosan küzdhetünk a viszketés, égő érzés, és a többi tünet ellen.

Akkor szabad orvosi tanács nélkül kezelést kezdeni, ha:

1. Egy korábbi alkalommal már megállapítottak gombafertőzést, a tünetek ugyanolyanok, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy gombafertőzésről, és nem valami másról van szó.

2. Nem volt szexuális kapcsolatunk új partnerrel, és nem merül fel szexuálisan terjedő betegség. A gombafertőzés sok tünete – az égés, a folyás és a viszketés – megfelelhet egy nemi úton terjedő fertőzés első jelének is.

2009. okt. 18. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!