Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pánikbeteg vagyok, attól...

Pánikbeteg vagyok, attól rettegek, hogy megáll a szívem. Aki szintén ebben szenved, hogy vészeli át?

Figyelt kérdés

Ilyenkor este a legrosszabb:( Pedig az eszemmel tudom,hogy nincs baja a szívemnek,mert minden vizsgálaton voltam, de folyton azt érzem,hogy mindjárt leáll a szívem. Hogy vészeljem át nyugtatón kívül ezeket az időszakokat?:(

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 2. 21:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szakpszichológussal pszichoterápiával! Ennek ez a kezelési módja a gyógyszeren (antidepresszáns és nyugtató) kívül. Az okok feltérképezésén kívül megtanítanak technikákat a pánikroham kezelésére és megelőzésére is.
2013. jún. 2. 23:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én voltam a pánikbetegség elején én is mindig ettől féltem. De NE aggódj, a szived NEM fog megállni! Azt arra találtál ki,hogy évtizedekig működjön minden élethelyzetben. És ne ellenrőzgesd magad, mert az a legrosszabb, próbáld elterelni a figyelmed!:)
2013. jún. 2. 23:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!! Most reggel persze nem érzek semmi rosszat...

A második válaszadótól kérdezem,hogy mióta vagy pánikbeteg? Mert írtad,hogy a pánikbetegséged elején érezted Te is ezt!

2013. jún. 3. 08:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
2 éve volt az első pánikrohamom. Borzalmas volt, mert azelőtt még hírből sem hallottam róla, annyira nem foglalkoztam betegségekkel v bármi ilyemsivel. Egy szépségszalonba voltam gyakorlaton mikor felment a pulzusom hirtelen aztán annyira bepánikoltam, hogy felment 160ra és nem akart lemenni. Azt hittem akkor , hogy az utolsó napom volt kb mert minden másodpercbe attol féltem, hogy megáll a szivem. AMikor bevittek a kórházba közölték, hogy egy pánikrohamom volt. NAh innen indult el a lavina... Utána mindig féltem, szorongtam , hogy ne hoghy előjöjjön a következő roham. De mivel Féltem tőle és foglalkoztam is ezzel, mindig jött is sokáig.. kb fél évig nagyon rossz passzba voltam, nem volt kedvem semmihez, snekihez, lefogytam, mindenbe a rosszat láttam. Nem bírtam elfogadni a tényt, hogy az előtt egy életvidám, bulizós, szabad ember voltam, és most ezzel kell élnem. Hála Istennek nem adtam fel a dolgot, meert nagyon igaz erre hogy : Minden a fejben dől el. Akkor elhatároztam, hogy csak én tudok ezen változtatni és senki más, erőt kell vennem magamon és lekell küzdenem a szorongásom( ami mára már 70%-al csökkent és jól vagyok) de azért vannak helyzetek amikbe előjön és megijedek. Viszont a páikbetegség ami hozott magával azaz volt, hogy én is azt hittem hogy a szivemmel van baj. 2x voltam szívultrahangon, mindenféle kivizsgáláson, mindenhol jó lett az eredmény. Viszont képtelen voltam megérteni, hogy miért megy fel a pulzusom magától néha, miért ver olyan erősen h aludni se tudok.. és ha régen mindig jól voltam, akkor ez hogy lehet...?! Hozzáteszem régen sportoltam, a pánikbetegség kezdetekor ezt is abbahagytam, és most próbálok visszatérni, mert ha már 2 emeletnyi lépcsőn megyek fel a szivem a torkomba dobog. Én annyit mondok neked is, hogy Kitartás, és hülyeség aki azt mondja, hogy a pánikbetegségből nincs kiút. Mert igenis van! Cska hinni kell benne, és összeszedie az embernek magát, tudni hogy nem lehet bajod mert egészséges vagy! A szived se fog megállni, ez mind a szorongás miatt van. Tereld el a gondolataidat, foglalkozz azzal amit a legjobban szeretsz, mozogj (sétálj sokat) vagy kezdj valami sportba(ami tudom nem könnyű ilyekor ha az ember mindig a szivét figyelgeti), menj sokat társaságba..Élvezd az életet, elvégre azért van:)) Ha valaki, akkor én tudom, hogy ezeket a dolgokat nem könnyű leküzdeni, de nem lehetetlen, csak akarni kell!:)
2013. jún. 3. 10:16
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen sajnos a sportban is az a baj,hogy ha elkezd felmenni a pulzusom a mozgástól,rettegek,hogy megáll. Meg olyan is van sokszor,hogy csak úgy ok nélkül, akár munka vagy olvasás közben,nem helyzetfüggő,de hirtelen megijedek és lezsibbad mindenem,és nem értem az okát...

Ilyen volt veled már?:S

2013. jún. 3. 11:36
 6/11 anonim ***** válasza:
Volt igen.. de ezekkel megkell tanulni nem foglalkozni, tudatosítani kell magadban, hogy ez nem halálos!:) Nálam is szoktak ilyenek lenni, de már valamennyire tudom kezelni. Nekem ritkán olyan szokott lenni, mintha lenne valami a torkomba és nehezen tudok nyelni.. A sportnak pedig az a lényege, hogy felmenjen a pulzus, ezzel erősíted a szived:) De nem fog megállni ettől ne félj! Mennyi idős vagy egyébként?
2013. jún. 3. 11:55
 7/11 A kérdező kommentje:

Jó Neked, hogy tudod magadban ezt tudatosítani! Én is próbálom, de nem könnyű sajnos! Szedsz valamit egyébként?

24 éves vagyok,Te? :)

2013. jún. 3. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Erre való a terápia... szintén egy gyógyult pánikos. 3 hónap alatt kijöttem belőle. A második roham után felkerestem pszichológust. Xanaxot csak 2 hónapig szedtem, antidepit megúsztam teljesen.
2013. jún. 3. 14:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Én az elején abszolút tartózkodtam a gyógyszerektől.. de csak egyre rosszabb lett akkor. Végül beleegyeztem h napi 1 Xanaxot (0.25mg) beveszek, és egy (10mg-os) Betaloc-nak a felét ha nagyon ver a szivem. Egyébként én 22 éves vagyok, és szerencsére az antidepresszánsokat én is megúsztam..:) Bár ha stresszes időszakba vagyok akkor van h napi másfél xanax, vagy kettő, de ez igencsak ritka... Inkább beveszem, minthogy egy pánikroham jöjjön rám vagy gyomoridegem legyen egésznap, így legalább megkímélem magam ettől...
2013. jún. 3. 14:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Mivel a frontok is nagyon befolyásolják ezt a betegséget így nagyon nehéz,én is küzdök minden este vele.Eddig szedtem a xanaxot meg a betalocot és rájöttem hogy ilyenkor inkább azért mulik el a roham mert az agyamba az tudatosul hogy bevettem a gyógyszert és már meg is van oldva mert attól jó lesz.Kipróbáltam hogy panangint veszek be,mert abba magnézium van ami szív támogató és maga a tudattal hogy bevettem a tablettát megnyugszok.Szemét egy betegség ez,aki nem éli át az elbagatizálja a dolgot,pedig iszonyat rossz halálfélelembe élni.De vajon a belső remegést is a szívdobogás okozhatja?
2013. jún. 3. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!