28 évesen utolsó stádiumú méhnyakrák. Mégis mi okozhatta? HPV? Max 2 év alatt alakult ki. (lent)
Sajnálom :(
Nekem a barátnőm halt bele 34 évesen, rendszeresen járt szűrésre, két szűrés között alakult ki valamikor, és nagyon rövid idő alatt elvitte :(
Szegény nő nem járt szűrésre.. Nagyon szomorú ami történt, kedves első, sajnálom ami a te barátnőddel történt. :(
Én sem voltam még sosem szűrésen, 22 éves vagyok, azt sem tudom HPV vagy méhnyakrák szűrésre menjek inkább. Ti mit ajánlatok?
Volt 2 évig egy barátom, aki előttem RENGETEG lánnyal lefeküdt, száz fölötti számról beszélünk, sőt.. Mi is óvszer nélkül csináltuk. Tudom még az sem védene teljesen a HPV-től.
Sziasztok, nekem anyukám 32 éves volt, amikor kiderült h méhnyakrákja van, ő sem igazán járt szűrésre. 28 évesen szülte öcsémet, akkor azt mondták neki h van egy pici méhszájsebe, majd begyógyul, ne foglalkozzon vele. Hát sajnos ő nem is foglalkozott vele, ezzel védekezik a mai napig mikor kérdezzük h miért nem járt szűrésre. Neki kivették a méhét és a két petefészkét, két kemót kapott, de azt csak protokollból. Ő túlélte, de egy életre tönkretette lelkileg, hogy elvesztette nőiességét. Én 17 éves korom óta évente járok rákszűrésre, 3 éve magas kockázatú hpvt is találtak nálam és méhszájsebem lett, azóta 3 havonta csinálunk rákszűrést, a hpvm már elmúlt, egy sebfagyasztásom volt már, most úgy néz ki gyógyulok.
Nagyon fontos a rákszűrés, de az nem annyira érzékeny a hpvre, ezért ha aggódsz h hpvd van érdemes rákszűrés mellé hpv tesztet is kérni az orvosodtól. Ez ugyanolyan pálcás teszt, mint a rákszűrés, viszont 5500 forint körül van az ára, ezt a tesztet PONT NEM támogatja a tb. Ez pontosan megmondja ha van hpvd és azt is h milyen típusú, kockázatú. Aztán az orvos javasol immunerősítőt kezelésként, ha szükséges. Egyébként nekem a grépfrútmagcseppet ajánlotta a dokim és a barátnőmnek is az ő dokija, már egyikünknek sincs hpvje most. Az oltáson ha gondolkodsz esetleg az azért fölösleges szerintem, mert egyrészt nem olcsó, másrészt meg a sok típus közül amik veszélyesek az oltás csak pár ellen működhet, a többi még mindig veszélyes marad.. 29/l
34 évesen, rendszeres szűrés mellett, azért csak nem normális belehalni!
Tényleg nagy nőgyógyászati "hozzáértésről" tanúskodik ez sajnos
Akkor ennyit ér a szűrés!
De legalább vidáman jókedvűen fogunk elpatkolni bízva a szűrés nagyszerűségében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!