Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A méhnyakrák örökölhető?

A méhnyakrák örökölhető?

Figyelt kérdés
Anyai ágon nagymamámnak volt, de túlélte és kutya baja. Anyukám nem szeretné beoltatni magát. De engem viszont érdekel a téma. Van okom az aggodalomra? :)

2013. máj. 14. 23:54
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

Az oltás vírus ellen szól. Vírust nem lehet örökölni.

Ha esetleg genetikailag lenne hajlamod a daganatos betegségekre, az ellen az oltás semmit nem ér, de ne aggódj ilyeneken.

Oltasd be magad, ha ez téged megnyugtat.

2013. máj. 15. 00:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nőgyógyász akkor meg tudja mondani hány % esélyem van erre vagy hordozok-e egyáltalán ilyen géneket? :)
2013. máj. 15. 00:06
 3/10 anonim ***** válasza:
41%
Ha benned is van olyan hibás gén mint pl. Angelina Jolie-ban, akinek a mellrákra volt nagy esélye és emiatt levetette a melleit, akkor lehet, hogy Neked is van a méhnyakrákra. Ezt nőgyógyásztól kéne megkérdezned. Bár remélem 0% az esélyed rá, és soha nem is lesz semmi bajod! :)
2013. máj. 15. 06:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Olyan nincs hogy egy orvos meg tudja mondani hány % esélyed van.

Előfordult-e családban, azt megkérdezik, mert hajlamosító tényezőnek számít és ajánlani fogla, hogy ne hanyagold el a rendszeres szűréseket, ne dohányozz.

2013. máj. 15. 07:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Angelina Jolie-nak is megmondták, hogy a mellrákra 87% esélye van, a petefészekrákra meg 50%. Ezért vetette le a melleit. Tegnap az RTL híradóban is volt, és a Fókuszban is.
2013. máj. 15. 07:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon kedves válaszokat kaptam. :) Esetleg nem tudjátok hol tudom megvizsgáltatni magam hogy esetleg hordozom-e hibás gént? Anyukám szerint a nőgyógyász nem tudja kiszűrni ezt és biztosan rengeteg pénzbe kerül. Szerintetek? Ti tudtok erről valamit? :)
2013. máj. 15. 15:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Lehet ilyen Angelia féle idiótaságokat csinálni, de nem kötelező!

Azért, mert valaki hülye, nem kell követni őt!

2013. máj. 16. 08:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Elég fiatal vagyok ilyen folyamatokhoz, szeretnék gyereket és még nem nagyon gondolkodtam ilyeneken. De majd kicsit később amit akkor helyesnek fogok lárni, úgy fogok cselekedni. Azért Köszönöm az aggódást! :)
2013. máj. 17. 08:11
 9/10 A kérdező kommentje:
*t
2013. máj. 17. 08:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem anyukámnak és az ő anyukájának is volt méhnyakrákja, mindketten túlélték, bár ki kellett venni nekik a méhüket és a petefészküket. Anyukám 32 volt, nagymamám meg minimum 70 mikor műtötték. Én annyit teszek, hogy rendszeresen járok dokihoz, tudja, hogy a családban anyai ágon eddig kétszer is volt méhnyakrák, ezért úgy érzem jobban is figyel rám. Most 3 havonta csinálunk rákszűrést, mert magas kockázatú hpv-m volt és méhszájsebem lett, de ennek már 2 éve, most éppen gyógyult stádiumban vagyok. Ha aggódsz h te is beteg leszel, akkor járj rendszeresen szűrésre, ha még jobban aggódsz, akkor csináltass évente hpv tesztet is, ez kb 5000 forint, a tb nem támogatja, külön kell a nődokitól kérni, ha ilyet szeretnél. Ez megmondja ha van és azt is h pontosan milyen típusú és kockázatú hpv-d. Az oltást én azért tartom fölöslegesnek, mert egyrészt baromian drága, másrészt meg nem az összes magas kockázatú ellen véd, hanem pár ellen, egy csomó még ugyanúgy megbetegíthet.
2013. máj. 28. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!