Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázás?! (lent)

Felfázás?! (lent)

Figyelt kérdés

párhete felfáztam. legalábbis azt hiszem. kb 2 napig tartott ,hogy 5percenként pisilni jártam.(csípő érzéssel)

most megint "jelentkezett" . kiegészülve azzal,hogy nagyon pici vérzés kíséri.de épp csak annyi ,hogy egy kis halvány színt ad a vizeletnek. amúgy nincs vérzés ,csak vizeletkor.

most akkor ez mi? felfázás? elkéne mennem nőgyógyászhoz?

2013. máj. 22. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:
nemrég hasonló gond miatt mentem az urológiára. fájó érzés pisiléskor, és alig észrevehető vér a vizeletben. nem sok mindent kezdett velem a doki, ultrahangon megnézte a veséket és hólyagot, de nem talált semmit. felírt egy antibiotikumot, amit bevettem este és másnapra kb el is múltak a tünetek. nem tudom hogy enélkül hány nap múlva gyógyultam volna meg.. de azért biztosabb, ha elmész a háziorvosodhoz vagy urológia szakrendelésre megnézetni magad!
2013. máj. 22. 15:22
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a hihetetlen gyors választ!! :DD

nagyon megnyugtattál!

amúgy én nem voltam dokinál,csak telón beszéltünk (akkor még nemjelentkeztek a vérzéses problémák) írt fel antibiotikumot,"Ciprofloxacin-ratiopharm"-ot. most azt szedem. remélem használ!:))

2013. máj. 22. 15:35
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Igen, ahogyan az első írta, ezzel először háziorvoshoz, aztán urológiára kell menni.

Nem kell aggódni, csak vizeletvizsgálatot fognak végezni.

Elmúlhat magától is, de ilyenkor csak lecsökken a kórokozók száma, maga a fertőzés nem tűnik el a szervezetből és néhány hét múlva, amikor felszaporodnak a kórokozók, akkor ismét visszatér a probléma.

Ha célzott antibiotikumos kezelést kapsz, akkor jó eséllyel többet nem jön elő a betegség.

2013. máj. 22. 15:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocs, úgy látom 2 percet késett a válaszom.
2013. máj. 22. 15:38
 5/8 A kérdező kommentje:
megbocsátható bűn :)))
2013. máj. 22. 16:33
 6/8 A kérdező kommentje:
és akkor amúgy ez mi? felfázás? és miért van a vérzés?!
2013. máj. 22. 16:37
 7/8 anonim ***** válasza:
70%

Nem, ez nem klasszikus felfázás. Ilyen tüneteket a coli bacilus tud okozni, ami a bélrendszerben található, de bizonyos esetekben feljuthat a húgyutakba, vesébe is, ahol elszaporodik és erős vizelési ingert és véres vizeletet okoz.

Ez attól van, hogy a nők anatómiai felépítése miatt a végbél közel van a hüvelyhez, húgycső nyíláshoz, ezért könnyen átjutnak a kórokozók ( pl. tanga viselés miatt, nem megfelelő higiénia stb...)

Azért kezdődik újra a probléma, mert a bacilusok még mindig ott vannak az érintett szervekben és azért tűnik úgy, hogy meggyógyultál, mert annyira alacsony a számuk, hogy nem okoznak tüneteket. Sajnos azonban addig, ameddig nincsenek teljesen kiirtva időről-időre újra elszaporodnak.

Olyan antibiotikumra van szükség, ami megöli a coli bacilust. (pl. Nolicin)

2013. máj. 23. 08:00
 8/8 anonim válasza:
40%
A vèrzès valószìnüleg azèrt van,mert nincs több vizelet a hùgyhólyagban,de az erölködèstöl valahonnan vèr folyik.Na jó,ez ìgy nem valami èrthetö...Egyèbkènt pár hónapja èn is durván felfáztam,38.6° volt a lázam,körzeti doki kèrt vizeletmintát o.O aztán felìrt antibiotikumot.
2013. máj. 23. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!