Nagyon ciki ennyi idő után nőgyógyászhoz menni?
Mivel nem volt nőgyógyászati problémám, így 4 éve nem voltam nőgyógyásznál (a férjemmel óvszerrel védekezünk). Lett más (nem ezzel kapcsolatos) állandó betegségem, így úgy döntöttem csak el kellene járnom kontrollra/szűrésre a saját érdekemben.
Nem ciki csak úgy elmenni "ok nélkül"? Mit mondjak az orvosnak? (Igazából örülnék, ha kenetet is venne.)Valljam be, hogy csöppet rég voltam már? Jobb késő, mint soha?
Köszönöm!
Miért lenne ciki?
A fogorvoshoz ha mész ott is cikinek érzed, ha nem voltál elötte pár évig?
Dehogy ciki!
Be kell jelentkezned, hogy szűrésre mennél.
Nem ciki, az egészséged a fontos, bár megdicsérni nem fog.
Legalább szűrésre és általános vizsgálatra évente el kellene menni, de gondolom, ezt te is tudod.
Megmondod, hogy szűrést szeretnél és megkéred, hogy vegyen kenetet is, laborba is el fog küldeni.
Mindenképpen mondd meg, hogy mikor voltál utoljára! 4 év nem annyira sok, van ismerősöm, aki 15 évet hagyott ki...
Egyébként meg: nőgyógyászhoz menni sohasem ciki, szuper, ha az ember rászánja magát és elmegy a szűrésre. Legjobb, ha évente, de ha már így alakult, nehogy már azért ne menj, mert rég voltál... Dicséretes dolog, hogy elhatároztad magad, és elmész az egészséged érdekében.
De azért gondolom nem csak nőgyógyászatra jársz, hanem fogászatra, tüdőszűrésre, szemészetre, laborba, bőrgyógyászatra - főként ha napozol! - hasi UH-ra is.
Tulajdonképpen béltükrözésre is menni kellene, mert bizony nagyon szedi áldozatait a végbél rák is...
Köszönöm!
Utolsó előtti. Az állandó bajom miatt 3 hetente vesznek vért már 1 éve. Fogorvoshoz járok. Szemészetre évente, mert új szemüveg szokott kelleni (meg amúgy is). Tüdőszűrésre nem, mert még húszassal kezdődnek az éveim. :) Csak a nőgyógyászat, meg a bőrgyógyászat (napra szinte sosem megyek)maradt ki eddig, de be szeretném pótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!