Miért idétlenek a fiúk, ha a menstruációról tanulnak vagy ha egy lány menstruál és véletlenül meglátják a betétjét vagy a tamponját?
Ejha!
Meglepődtem.
Ez tényleg egy nagyon jó kérdés.
Én lány vagyok és már én is régen voltam iskolás, de tisztán emlékszem mennyire utáltam"azokon a napokon"suliba menni.
Hiába tudják a fiúk hogyan működik egy lány szervezete, az akkor is állati vicces lehet nekik, ha egy lány elejti a betétet vagy a tampont a folyosón.
Csak nem értem miért?!
Inkább annak kéne örülniük, hogy nekik ilyen nincs.
Hát ez jó kérdés.
Mondok egy rövid kis történetet....
Volt egy barátom, akivel együtt éltem, és egy közös vásárlásunk alkalmával beletettem egy doboz tampont is a kosárba.Elkezdett röhögni..Nem tudom mi volt olyan vicces,megjegyzem,nem volt már kisfiú,28 éves.
Szakítottunk,persze nem emiatt.
Megismerkedtem a jelenlegi párommal,és ha együtt megyünk vásárolni,van hogy ő jegyzi meg nekem, hogy szívem nem kell tampon?
Neki ez teljesen természetes!
Szóval azért vannak még normális fiúk!
29N
Jó a kérdésed!
Azért nem ugyanolyan a menstruáció,mint a magömlés valljuk be.
Egyébként nálunk tegnap történt a következő:
A barátnőm minden nap hozza az övtáskáját(abba van a kulcsa,zsepi,iratok,pénztárca,bérlet és 2db betét+görcsoldó).A mögöttünk ülő fiúk elvették az övtáskáját,persze nem zavarta hiszen mi van ha meglátják a pénztárcáját,vagy az iratait(nem olyan,hogy ellopjanak bármit is).Aztán elővette egy kis nesszeszert az övtáskából...na itt szakadt el a cérna.3-an próbáltuk elvenni tőle,hogy ne nézzen bele.Hiszen ahhoz azért tényleg semmi köze,hogy mit használ a lány...A srác vigyorgott és kérdezgette h mivan benne,tampon?betét? mondta a barátnőm h "csakis".Erre meg kérni akart egy tampont tőle...
Közben pedig ott röhögtek...
Persze,a fiúk könnyen beszélnek,mondjuk nem nekik kell kibírni azokat a görcsöket és a dupla tesiket(ami nem is lenne gáz,csak a tanárnő nem mindig enged ki cserélni)...Szóval én sem értem mi olyan vicces azon,hogy a lányok menstruálnak.
14,5/L
Jó kérdés!
Hát igen az én osztályomba is vannak akik azt hiszik ez olyan vicces dolog.Belekotornak a lányok táskájába és amit ott találnak akármi legyen is az azon röhögnek.Sőt már olyan is volt hogy még nem is a fiúk(!) hanem a lányok(!) felragasztottak egy betétet az egyik wc ajtójára.Szóval én nem értem őket ez egy teljesen természetes dolog.Akkor meg miért kell ebből viccet csinálni?
Utolsónak: én is emlékszem még,'81-ben, a vattás időszak vége felé, a "modern" korban kezdtem menstruálni. Akor már lehetett mensi bugyit kapni: gyárilag bele volt varrva a nejlon réteg, egy pelenkához hasonló réteggel együtt. Ez védett az elázástól. Tiszta gumibugyi! Ezt kellett még vattával kibélelni. Téboly! Egy hatalmas dudoron üldögéltünk egész nap az iskolában, a járásunk pedig amolyan pingvines volt és igen, halkan bár, de ez is zizegett. Szerencsére nagyon hamar megjelentek tömegesen a tamponok (Ricoh) és a betétek, amik még jobban hasonlítottak a pelenkához, mint egy mai betéthez: vastagok, szélesek és hosszúak voltak. A táskánkban épphogy elfért! Mégis, attól kezdve sokkal könnyebb volt. Ma pedig már gyerekjáték a sok hiperszuper vékony betéttel és extra minőségű tamponnal kibekkelni azt a néhány napot.
A fiúk a mi időnkben is idétlenkedtek. Szerintem ebben a korban egyszerűen éretlenebbek, mint a lányok, akiknek a nyakába szakad a felnőttség: hirtelen figyelni kell a cserékre, időkre, legyen mindig a táskában tartalék, a fájdalom és az elázástól való félelem sem elhanyagolható. Egy csomó nehézség, felelősség egy szinte még kislánynak. Ezzel szemben a fiúk ismerkednek a testükkel, csupa izgalom, jó érzés, nincs havonta kellemetlenség, rossz közérzet, fájdalom, felelősség. Talán nem is értik az egészet, csak vonzza őket az ismeretlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!