Ha egy lány betölti a 18-at tényleg el kell mennie nőgyógyászhoz? Vagy elég ha elkezd nemi életet élni?
Amennyiben nemi életet élsz, célszerű elmenni és felíratni valami gyógyszert, hogy a nemkívánt terhességet meg tudd előzni. Ehhez végez az orvos első alkalommal mindenképpen vizsgálatot, hogy el tudja dönteni, neked milyen védekezési forma lenne a célszerű.
Ez nem törvény által kötelező, de a későbbi bonyodalmak megelőzése érdekében célszerű.
Az óvszerhez nem kell az égvilágon semmilyen vizsgálat.
Egyébként nincs előírva. Csak célszerű elmenni, mert a te érdeked. A nemi élet megkezdése után pl. évente illene rákszűrésre járni.
Amíg nem élsz nemi életet és nincs semmilyen panaszod, teljesen felesleges.
Én panasszal mentem, de úgy "alig akart" megvizsgálni az orvos. Mármint először persze megvizsgált, de amikor másodjára mentem vissza, akkor már csak UH-t csinált, mert nem akart a szűzhártyámon csak úgy felnyúlkálni, amikor egyértelmű volt, hogy nem ott van a gond.
Már 13 évesen is d.u.g.nak a csajok.
Azok már tini ri.b.a.n.cok -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!