Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi bajom lesz, ha egész nap...

Mi bajom lesz, ha egész nap (éjszakára nem) bennthagyom a tampont?

Figyelt kérdés
2009. szept. 23. 16:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%

A tampon szövetei szétmállanak benned, belül nedves vagy, a tampon olyan mint szinte a papír.

Ha ezt hónapokon át teszed, mehetsz a nőgyógyászatra, mert gyulladásod lesz, vagy ki kell kaparni ezeket a problémát okozó fertőző darabkákat.

Szóval én abszolút tamponellenes vagyok. Akinek nem tetszik, max. lepontoz.

2009. szept. 23. 16:28
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
Én sem kelek fel az éjszaka közepén cserélni, sőt, ha olyan helyen vagyok, akkor van, hogy egész nap nem cserélem! Igazából az erősségtől függ, bár 8 órát írnak max. Néha-néha több ideig is lehet hagyni, sztem. Nem tapasztaltam még semmilyen problémát ezzel kapcsolatban!
2009. szept. 23. 16:38
 3/14 anonim ***** válasza:
34%

Hát sztm semmi. Én egész este bent hagyom, nem kelek fel hajnalok hajnalán kómásan tampont cserélni:D

Napközben is ha úgy van akkor egész nap bent van.Nekem még eddig semmi problémát nem okozott:)

2009. szept. 23. 16:46
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

éjszakára nekemis bent van, és van h 10 órát alszom. semmi problémám nemlett még.

azmegegy oltári nagy hülyeség h a tampon szétmálik...:S

2009. szept. 23. 17:11
 5/14 anonim ***** válasza:
Egyesek szerint semmi, de ők még biztosan nem kaptak még hüvely gombát vagy mérmérgezést, TSS-t stb a tampontól. De próbálkozhatsz, hátha te se kapsz.
2009. szept. 23. 18:37
 6/14 anonim ***** válasza:

jav: vérmérgezést

(Amúgy tapasztalat, illetve nőgyógyászaton dolgozom úgyhogy elsőkézből látom egyeseknél mit okozhat)

2009. szept. 23. 18:38
 7/14 A kérdező kommentje:
Héhé éjszakára nem. Azt írtam. Egész nap igen. Tehát reggel nyolckor berakosgatom, és általában este 7 és 10 között kiszedem. Éjszakára betét. Natehát akkor vagy beteg leszek, vagy nem?:) Vagy TSS-es leszek, vagy nem? Így működik? Amúgy csak akkor van így, hogy egész nap bennt van, amikor du. megyek valahova, meg általában suliban. Ha szünetben vagy hétvégén jön meg, akkor nem tamponozok:) Tehát havonta max 3-4 ilyen egész napos is okozhat gondot?
2009. szept. 23. 19:02
 8/14 anonim ***** válasza:

Okozhat gondot, én még a napi 8 órát is sokkalom. Egyébként az se igaz, hogy nem jönnek le a tamponról parányi szövetdarabok. Szemmel nem látható ugyan, de okozhat problémát. Nyílván aki ezt a választ írta, nem látott még kikaparást vagy súlyosabb hüvelygyulladást, amit tampon okozott.

És igen, sajnos a dolog tényleg úgy működik, hogy van akinek lesz baja, van akinek nem. Nekem 3 éven keresztűl semmi bajom nem volt, aztán derült égből villámcsapás szerűen előjöttek dolgok amiktől fél éve, mái napig nem szabadulok és hidd el, nem túl kellemes.

18:37-38-as voltam.

2009. szept. 23. 20:52
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

igen, van akinél gondot okoz, kb a tampont használok 5%-ának. de nekik tökmindegy h 8 órára, vagy 2 órára, ha vki TSS-es, az már a felrakást követő fél órán belül észleli a tüneteket.

nekem volt gombám, de mindenkit lekell h lombozzak, nem a tampontól volt, hanem a lactacyd feminától..:D

2009. szept. 23. 23:34
 10/14 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Szerintem ha lehet, azért nappal 4-6 óránként cseréld a tampont, mert egy idő után kezd büdi lenni. A vérnek elég kellemetlen szaga van, ha mensis vér, akkor pláne.

2009. szept. 24. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!