Miért nem megy feljebb a tampon?
hát, nem könnyű...
néha én is szenvedek vele, pedig én már gyakorlott vagyok.
van, hogy azért nem megy tovább, mert nem tudok beljebb nyúlni, pedig hosszú ujjaim vannak. (lehet, hogy ennyire hosszú lenne a hüvelyem :D)
ha megengedheted magadnak, vegyél applikátoros tampont, azzal könnyű felhelyezni, és higiénikusabb is. ha hosszú a körmöd, akkor pláne jobb választás.
Először nekem is rossz volt,olyannyira hogy 5perc után kivettem,mert kényelmetlen volt.
Azóta megtanultam használni.
Az én tippjeim,hogy hogy próbáld meg:
-Lazulj el teljes mértékben,ne feszíts be,mert akkor lehetetlen lesz feltenni a tampont.
-O.B. minit próbáld először és felfelé és egyben hátrafelé told.
-Esetleg amikor NEM menstruálsz masztizz,de úgy hogy meg is ujjazod magad.Szerintem ez azért jó,mert így kitapogatod az ujjaddal,hogy hol a hüvely,merre kell tolni a tampont.
-Először a legerősebb napon/napokon próbáld feltenni,mert akkor elég nedves a hüvely fala a vértől.
-Mielőtt felteszed a tampont alaposan moss kezet szappannal,majd ha feltetted ismét moss kezed!
-Ha fent van a tampon figyeld az időt.Vérzéstől függően és a tampon méretétől függően kell cserélni.Egyszerűen meg tudod állapítani kell-e már cserélni:meghúzod a zsinórt ha elindul a tampon akkor tele van és cserélni kell,ha nem akkor még marad bent.Általában azt mondják,hogy a tampont 4-5óránként kell cserélni,de ez első időkben amikor minit használsz rövidebb idő lesz,főleg az első napokban.8 ÓRÁNÁL TOVÁBB SEMMI ESETRE SEM LEHET BENT HAGYNI A TAMPONT!
-Kezdetben előnyös lehet,ha a tampon mellé beteszel a bugyidba eü.betétet.Ha kitapasztaltad hogy mikor kell cserélni akkor elég lesz a tisztasági betét is.Persze ez már nem kötelező,de ajánlott a t.betét és végül is azt nem is érezzük.
Remélem tudtam segíteni!Ne aggódj,nem csak Neked nem sikerült elsőre.Majd belejössz(:
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!