Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon felhelyezése hogyan?!

Tampon felhelyezése hogyan?!

Figyelt kérdés
Tegnap suliban megjött és semmi nem vált nálam a barátnőmnél is csak normál tampon volt és egyszerűen nem tudtam felrakni. Megkérdeztünk pár lányt az osztályban de ő náluk sem volt semmi:(.Így zsepit használtunk , de kérlek mondjátok el hogyan kell tampont felhelyezni.
2011. nov. 19. 07:31
 1/8 anonim ***** válasza:
20%
Ha nincs mini tampon, jobb lenne ha betétet használnál. Egyébként ha nem menstruálsz, akkor az ujjaddal nyúlj fel a puncidba, és tapasztald ki, hogy milyen a hüvelyed, és a következő menstruációnál jöhet a tampon. Egyébként fel, és kicsit hátrafelé kell dugni, hiszen a hüvely hátra felé görbül.
2011. nov. 19. 07:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Van olyan felhelyező műanyag segédeszköz, masreszt en kézzel még csak krémmel tudtam betenni, mert ugye nem csúszik.:) Elkepzelni nem tudom, szárazon hogy megy be bárkinek is.
2011. nov. 19. 07:49
 3/8 anonim ***** válasza:
2011. nov. 19. 08:09
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

A tampon felhelyezése

1.Moss kezet!

2.Bontsd ki a tampon dobozát és vegyél ki egy tampont. Fontos, hogy a csomagoláson ne látszódjon sérülés. Ha később a táskádban tartasz magadnál tampont, használj dobozt, tasakot. Mindenképpen figyelj a tárolásra és a csomagolás épségére, mert ez biztosítja a steril környezetet.

3.Tépd le a középen található szalagot a tamponról, és vedd le a műanyag fóliát a tampon húzószál felöli részéről. Ne felejts majd kidobni a szemetet!

4.Egyenesítsd ki a húzószálat egy erős rántással, ezzel ellenőrizni is tudod a tampon minőségét, hogy nem szakad el, stb.

5.A mutatóujjadat tedd a tampon végén lévő mélyedésbe, ennél fogva tudod majd felhelyezni hüvelyedbe a tampont.

6.Távolítsd el a védőfólia felső részét is.

7.Foglalj el egy kényelmes helyzetet. (Pl: guggolva, wc kagylón/kád szélén ülve, vagy állva egyik lábadat magasabbra téve, stb.) Szabad kezeddel finoman nyisd szét a szeméremajkadat. Ez megkönnyíti a tampon felhelyezését a hüvelybe, amely a húgycső és a végbélnyílás között helyezkedik el.

8.Mutatóujjad segítségével finoman told a tampont ferdén hátra és felfelé. Ne erőltess semmit, ha ellenállást tapasztalsz, változtass egy kicsit az irányon. Lassan told tovább a tampont, amíg a kezed megakad – ez a medencefenék izomzata, amely összehúzza a hüvelybemenetet. A tampont mindenképpen át kell tolnod ezen a szakaszon ahhoz, hogy kényelmesen, minden érzés nélkül tudd használni a tampont. A tampon akkor van jó helyen, ha semmit nem érzel.

[link]

2011. nov. 19. 08:30
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Felnőtt nő vagyok, nem szűz, tampont használok, de mivel alapból viszonylag szűk a hüvelyem, el nem tudom képzelni, ezt hogyan tömködném magamba...
2011. nov. 19. 10:55
 6/8 anonim ***** válasza:
96%
Előző vagyok, ezt az intimtölcsérre értettem.
2011. nov. 19. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:
23%
Ne használjááááá' tampont!! Ilyen eccerű:):)
2011. nov. 20. 16:39
 8/8 anonim ***** válasza:
59%
ha nem menne használj betétet.nagyon fontos,hogy előtte moss kezet alaposan! azt tudod szerintem, hogy kell "kicsomagolni" a tampont.majd kihúzod azt a szálat amihez rögzítve van,ellazulsz és a mutatóujjaddal felhelyezed,amennyire csak tudod.ennyi az egész nem kell izgulni,mert nem fog felmenni. :) sok sikert!
2011. dec. 8. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!