Fogamzásgátlót szeretnék felíratni magamnak, de még soha nem voltam nőgyógyásznál, milyen vizsgálatokat fog elvégezni?
Nagyon gondold meg. Ha az egészséged kicsit is fontos nézz utána...
Más védekezési módszert válassz!
Nagyon sok embernek okoz gondot... évekig szedik (mert esetleg a szedés alatt nem okoz bajt), amikor meg abbahagyják és gyereket szeretnének nem áll helyre a menstruáció, esetleg nem esnek teherbe...
De van olyan is, akinek már a szedés alatt is okoz gondot, pecsételő vérzés, hízás, szédülés, migrén...
Ja és trombózis kockázata is van.
Sajnos ennél a módszernél csak utólag tudod meg, neked okozott-e valami problémát. Én nem rizikóznék!
Érdemes kicsit böngészni benne, hogy lásd azt az oldalt is, ami nem kap túl nagy publicitást, de attól még nagyon is fontos!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
sok igazság van abban amit elöttem szoló írt.
Teljes manuális vizsgálat plussz vérvétel.
Nagyon gondold meg, hogy elkezded a szedését! Én 3,5 évig szedtem 2 hónapja hagytam abba azóta itt-ott elkezdtem pattanásosodni, szedés előtt nem volt gondom a pattanásokkal néha az arcomon 2-3. Most meg háton, dekoltázson, arcon..
A hajam is hullik, ritkább mint volt. Allergiás lettem olyan samponokra is amikre azelőtt soha nem voltam. Seborrhea, pikkelysömöröm lett a fejbőrömön.
De mindenképpen menj el nőgyógyászhoz, ő kivizsgál elmondja erről amit tudnod kell.
Én sem ajánlom, főleg fiatal lánynak. Én egyszer szedtem csak 3 hónapig, azalatt egyszer ügyletet kellett hozzám hívni (injekcióztak), egyszer pedig mentő vitt be kórházba, olyan görcseim voltak, hogy összeestem, elájultam. Ezután abbahagytam a szedését. Rá 3 hónapra egy daganatot vettem észre a mellemben. Elmentem ultrahangra, kiderült, hogy még 3 van ugyanabban a mellemben. Onkológia, biopszia (mindez 18 évesen), amíg kiderült, hogy nem vagyok-e rákos, addig - kb. 2 hónap - minden este sírtam, nagyon kivoltam. Szerencsére kiderült, hogy jóindulatú, és az összes orvosnak, akinél voltam, az volt az első kérdése, hogy szedek/szedtem-e fogamzásgátlót mostanában. Nagyon sok fiatal lánynak van ilyen a gyógyszertől. Én biztos, hogy soha többet nem szedek, és senkinek nem ajánlom!
A doki vizsgálat, vérvétel után írta fel!!! Kérdésedre, igen, hüvelyi vizsgálat, utána vérvétel.
8-as válaszoló:
Előtte pontos és rendszeres volt a menstruációd? Voltak görcseid, erős vérzésed, pattanásaid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!