Miért írja mindenki, hogy a melegvizes palack, meg úgy általában a meleg dolgok jók menstruációs görcsre?
a meleg enyhíti az izmok feszülését... gondolj bele, mikor belefekszel egy kád forró vízbe, hogy ellazít
másrészről a hideg meg az érzékelő receptorokat tompítja, úgyhogy lehet ezért volt jó... meg gyulladásra szokták használni, mert a felhevült, gyulladt részt lehúzza, de ez most nem ide tartozik:)
szóval elméleti síkon a meleg a jó... gyakorlatilag meg kinek mi:D
amúgy lehet, hogy placeboo, vagyis csak elhiszed, hogy jó, és tényleg hatni fog, pedig nincs háttere:D
de ha az is, a lényeg, hogy hasson:D
Nekem is iszonyatos görcseim vannak!
Ezelőtt a menstruáció 6 napja az nekem egyenlő volt a napi 2x2 görcsoldóval, olyan sz_rul voltam minden egyes nap.
A meleg dolog nekem viszont segít, én Müllerben vettem egy ilyen kis párnaszerűséget, amiben zselé van és lehet fagyasztóban hűteni illetve mikróban melegíteni.
Most már ha nem kell sehová mennem akkor nem veszek be gyógyszer, hanem megmelegítem, egy fáslival odaerősítem a hasamra és itthon szépen elvagyok vele. Persze van hogy komolyabb görcseim vannak, akkor muszáj lefeküdnöm, de arra is jó a meleg. :)
Amúgy szedj még sok magnéziumot, menzesz előtti héten napi 500 mgot, a menzeszed alatt pedig 1000-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!