Van okom a félelemre?
Anyajegyet égetni tilos!
1.mindig kell belőle szövettanra küldeni és az égetés roncsolja a sejteket,utána nem lesz pontos a szövettan
2.viszonylag nagy "udvarral" kell eltávolítani,és az ilyen mély,nagy égetés csúnyábban gyógyul,mint a szikés eltávolítás
Biztosan anyajegye válogatja, okoska, de nekem bizony égették, utána küldték szövettanra.
Kiváncsi vagy a dokira, ki csinálta? elég jó nevű dokinő!
Nekem is égettek le 3 db anyajegyet kb. 10 éve. Onkodermatológia osztályon egy kórházban.
Azóta többet le is égettek bőrgyógyásznál.
Elég hamar és szépen gyógyult.
Azóta volt hasonló leégetős eljárás bőrgyógyásznál is.
Néhány éve azonban már csak szikével vállalják a dokik.
A háromszori találkozás a dokival persze macerásabb.
1. vizsgálat, műtétre előjegyzés
2. kimetszés
3. varratszedés
A az égetés hamar gyógyul kis területet érint, nem nagyobbat, mint az anyajegyvolt. A varrott seb ezzel szemben nagy is és néhány évig csúnyább is, mint az égetés /hidegben időben lilán kirajzolódik/, de aztán az is szépen helyrejön. Most már a varrat helyét meg sem találom.
Mielőbb keress fel egy bőrgyógyászt, mert a műtétekre kb. 1 hónapos előjegyzés van, és nyáron kánikulában nem csinálják.
Nincs rálátásom olyan statisztikára, hogy mennyi leégetett anyajegy fajult daganattá.
Azt azonban biztosan tudom, hogy a kimetszés több munka a dokinak, tehát több költség a TB-nek, ezért nyomós ok nélkül nem csinálnák.
Továbbá hallottam, hogy látták:
Egy ember beoltatta magát humán-papillomavirus elleni védőoltással, és a szóbeszéd szerint egy idő után szépen magától eltűntek az anyajegyei. Nem jártam utána, hogy igaz-e a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!