Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan történik a nőgyógyászat...

Hogyan történik a nőgyógyászati vizsgálat?

Figyelt kérdés

A barátommal kb fél éve vagyunk együtt, eddig óvszerrel védekeztünk. Az anyukám azt mondta h szedjek fogamzásgátlót, mert az sokkal biztosabb és h menjek el nőgyógyászhoz. Soha nem voltam még nőgyógyásznál és félek. Az anyukám nem tud elkísérni.

Nem tudom mit kérdezhet az orvos és mennyire alaposan vizsgál meg, csak ultrahang lesz. Kellemetlen érzés, fáj.

17/l

2013. febr. 8. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt halkan megjegyzem, hogy ne az anyukád mondja meg, hogy szedj-e vagy sem fogamzásgátlót, mert nem mindenkinek jó. És lehet, hogy biztonságosabb, de az sem száz százalékos és annál is oda kell figyelni, hogy mik amik gyengíthetik a hatását és kell a kiegészítő védekezés. Mert aki ezekre nem figyel, az könnyen megeshet még gyógyszer mellett is.

Én azt tanácsolnám mivel a te szervezetedről van szó és a fogamzásgátló hormonokat tartalmaz, amik hatással lesznek a szervezetedre, így te döntsd el, hogy szeretnéd-e szedni.

Amúgy a vizsgálat nem fáj. Picit kellemetlen, mert még sosem voltál, meg senki sem szereti, ha egy idegen hozzányúl odalent, de ki lehet bírni. Fájni nem fáj. Ha már élsz amúgy nemi életet, akkor amúgy is ajánlatos eljárni évente egyszer rákszűrésre még úgy is, ha nem is szedsz gyógyszert.

Megkérdezik mióta menstruálsz, mikor volt az utolsó menzeszed, élsz-e nemi életet, mivel védekeztek. Van-e valami problémád jelenleg? Aztán megvizsgál kézzel. Elküldhet vérvételre, akár ultrahangot is csinálhat, de nekem például nem csináltak, mikor először voltam és írattam gyógyszert.

2013. febr. 8. 18:25
 2/4 A kérdező kommentje:
mennyi ideig tart amíg vizsgál odalent?
2013. febr. 8. 18:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

10 perd.Jó ha hosszú felsőt,vagy szoknyát veszel fel,mert az takar valamennyire és van hogy külön van vetkőző és olyankor előfordulhat hogy egyből a vetkőzőbe kell menned ha behívnak és ha levekőztél utána járulsz a doki elé és azért a hosszú felső az takar,de nyugodtan elég ha majd csak a vizsgálóba veszed le az alsóneműdet ha véletlenül azonnal a vektőzőbe irányítanának.

Bemész az orvoshoz és mond el hogy most vagy előszőr nőgyógyászati vizsgálaton,meg válaszolj a kérdéseire,mond el hogy fogamzásgáltót szeretnél felíratni.Utána az orvos a vizsgáló szobába küld ahol a vizsgálat lezajlik majd.

Vizsgálat:előszőr is alul levetkőzől,felfekszel az ágyra,a lábad a tartóra teszed,a doki előszőr kézzel megvizsgál,szétnyitja a szeméremajkaid,széthúzza a csiklódat és ezután egy újjával a hüvelyedbe nyúl majd,kitapogatja a méhed fekvését,közben meg a hasadat nyomkodja kicsit.Utána egy kacsának nevezett eszközt felhelyez a hüvelyedbe ez kicsit hideg,és ezt szétnyitja egy pálcikával meg kenetet vesz tőled.Amikor a kacsát szétnyitja az kicsit feszülő érzés lehet,van kicsit fáj,de ez ritka.

2013. febr. 8. 19:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Először is, ne anyukád mondja meg, hogy hogyan védekezzetek. Ebből a szempontból az óvszer jobb, ha csak nincs gumiallergiátok. Másodszor, ha a szexre érett vagy, akkor ahhoz is legyél érett, hogy évente legalább egyszer nőgyógyászhoz menj!
2013. febr. 9. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!