Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, asszonyok! Ha nem...

Lányok, asszonyok! Ha nem használtok tisztasági betétet, milyen lesz a bugyitok/tangátok a nap végére? Meg szoktátok nézni a nap végén? Van olyan nő, aki nem használ ilyen betétet?

Figyelt kérdés

2013. febr. 3. 00:03
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
91%

emberfüggő kinek mennyi van és mi neki a normális

a férfiaknál is, némelyiknek elég sok előváladéka van, valakinek szinte semennyi.

ugyanígy a nőknél, nekem pl. több van, jobban is nedvesedek mint az átlag és rendszeresen járok kontrollra, semmi bajom sincs.

valakinek pedig az a mennyiség már kóros

amúgy fiatal lányoknál gyakori a sűrűbb, nagyobb mennyiség, mert a hormonok még nem állnak be arra a nagyjából állandó szintre, mint ami felnőttkorra kialakul

2013. okt. 2. 17:06
 22/23 anonim ***** válasza:
77%

Én általában nem használok, főleg amióta megtudtam, hogy a legtöbb ilyen betét, pláne az illatosítottak csak ártanak, mert enyhe irritáló hatást fejtenek ki és ezáltal csak több lesz a folyás. Sokáig én sem tudtam volna elképzelni, hogy ne használjak, minden egyes nap használtam, mert csak úgy éreztem biztonságban magam. Aztán előfordult, hogy elfogyott és az ünnepek meg mindenféle elfoglaltságok miatt nem tudtam venni, aztán valahogy meg is feledkeztem róla és érdekes módon visszaállt minden a normálisra, már nem is volt olyan erős folyásom.

Persze ez egyéni dolog, hogy kinek milyen a folyása, van akinek kicsit bőségesebb, és ez az életünk során is változhat. Általában a fiatal lányoknak több, az idősebb nőknek kevesebb. A tinilányoknak, akiknél még erősebb, nekik azért nem árt betétet használni, de inkább a nem illatosított, jól szellőző t.betétet válasszák.

Akinek viszont tényleg nagyon bőséges, az nem árt, ha kivizsgáltatja magát, mert fertőzés is állhat a háttérben.

Én már nem használok tisztasági betétet, csak bizonyos napokon. Pl. a menstruáció utáni 2-3 napban, amikor már úgy érzem nincs szükség tamponra, de olykor még rózsaszínes, barnás váladék távozik. Ilyenkor a rendes, menstruációhoz való betét már sok lenne emiatt a pár cseppecske miatt, ami nem is igazán cseppecske, csak kis semmiség.

Ritkán menstruáció alatt is használok (tampon mellé), de általában nem szoktam betétet használni, mert vagy elég a tampon (úgyis tudom, érzem mikor kell cserélni), vagy pedig ha erősebb napok vannak, akkor rendes betétet használok mellé.

Régen minden normál napon használtam tisztaságit, de ma már előfordul, hogy hónapokig nincs rá szükség, pedig fiatal, huszonéves nő vagyok. Olyankor szoktam mindenképpen használni, amikor éppen a középidőben vagyok, mert olyankor erősebb a folyás, ez természetes. De az csak pár nap. Esetleg néha a menstruációt előtt közvetlenül felerősödik, vagy jellemző, hogy allergiás "roham", és bizonyos típusú megfázások esetén is bőségesebb a folyás. Olyankor is érdemes lehet használni, de alapjáraton nincs rá szükség mindennap. (Kivéve a fiatalabb lányokat, náluk kellhet pár év, mire rendeződnek a dolgok és abbamarad a bőségesebb folyás és minden beáll a normálisra.)

Illetve akkor szoktam még használni, ha olyan randira megyek, ami tudom, hogy izgalmas lesz. Erről nyilván nem nagyon szokott szó esni, de ugye értelemszerűen nedvesebb lesz egy nő, ha olyan emberrel van (flörtöl), akit vonzónak talál. Szerintem azért ilyenkor is elkél, mert elég ciki tud lenni, ha még a nadrág is átnedvesedik, pláne ha úgy kell visszavenni később és abban utazni haza. Együttlét előtt ki lehet szaladni a mosdóba és kivenni (hogy mégse lássa az ember, amikor lehúzza rólunk a fehérneműt :)), indulás előtt pedig aki szükségét érzi (ezt már nem részletezném, hogy miért), az tehet be újat, manapság már lehet kapni hozzájuk tartókat is, lehet nálad a táskában pár darab.

A tangát egyébként csak alkalmakra javaslom, mert nagyon nem egészséges. Több szempontból sem, de az egyik pl. hogy olyan jellegű fertőzést is okozhat, ami nem tűnik fel különösebben, látszatra csak annyit csinál, hogy bőségesebb a folyás.

"Az orvosok azt mondjak, hogy a folyas normalis, es az emberek elhiszik, mert amit az orvos mond az szentiras? "

Nem, de az orvosok egyrészt tanulták, és van némi fogalmuk az emberi test működéséről, másrészt tapasztalják is, pláne a nőgyógyászok. Ráadásul milliárd nőnek van folyása és teljesen egészséges, a többségük még egészségesen is él. Az igen szélsőséges eset, amikor valakinek nincs semmi folyása. Hormonális dolog okozhatja. Vagy éppen az, amit már írtam, hogy a tanga nem minden esetben okoz súlyos, kibírhatatlan fertőzést, sokszor éppen csak ennyit csinál, hogy tönkreteszi az egészséges hüvelyflórát. Ezt nem mindig az követi, hogy iszonyatos mennyiségű folyása lesz az embernek, van akinél alig távozik valami. De persze mindenki úgy él, ahogy akar, azt fogadja el igazságként/tanácsként, amit akar.

Mindenesetre azért, mert valaki jól van, még nem kellene azt hinnie, hogy az orvosok nem tudnak semmit. "Azt is mondtak, hogy a rakot nem lehet gyogyitani" Ezt így normális orvos nem jelenti ki, illetve értelmes ember sem hozná fel érvként, mert maga a rák kialakulása és gyógyítása, kezelése sokkal-sokkal komplexebb folyamat. Maga a rák is többtényezős dolog, gyakorlatilag mondhatjuk, hogy ott is minden eset más. Egyébként manapság minden kis apró cisztát ráknak neveznek a laikusok és az sem mindegy, milyen rákból gyógyult meg valaki. Hol volt az a rák, mennyi ideje lehetett ott, stb-stb.

Tehát a folyás normális dolog, nem valami gonosz összeesküvés áll mögötte...

Közben olvasom tovább. Miket össze nem tudnak hordani egyesek... Ki mondta, hogy a székrekedés, emésztési zavarok, lepedékes nyelv, váladék felköhögése reggelente stb. normális? Amúgy ne haragudj, de ha te ennyire jól működsz és egészséges vagy, hogy még csipa sincs a szemedben soha, akkor kérlek, fejtsd már ki, hogy mi a helyzet a füleiddel? Merthogy ha nem lenne fülzsír, akkor nagyon nagy baj lenne, idővel még halál is bekövetkezhetne, de gondolom neked a füled is makulátlanul tiszta és szerinted az is csak akkor termel váladékot, ha beteg emberek között vagy.

"Az orvosok is meg vannak osztva ebben, egy részük azt mondja, hogy a folyás normális, a másik fele azt, hogy semmilyen folyás nem normális. Én nem hiszem, hogy normális lenne, de én nem vagyok orvos."

Kérlek, írd már le annak a nevét, aki szerint semmilyen folyás nem normális, szívesen konzultálnék vele ez ügyben. Nyugodtan ki lehet írni, egy orvos vállalja is azt, amit elmond. Persze azt azért tartsuk fent, hogy lehet csak te értetted félre és nem ő állított ekkora baromságot.

Ó, szerintem senki nem feltételezte, hogy te orvos lennél... Sokat talán még az alapvető biológiai ismereteidben is kételkednek - nem alaptalanul.

2013. dec. 13. 09:17
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon fontos a tisztasági betét!A francia bugyi tényleg jobb!
2014. jan. 7. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!