Baj ha fáj menstruációkor a derekam?
Normális esetben menstruáció a méh nyálkahártyájának gyulladása és leválása. Tehát simán fájhat a derakad mensi alatt.
De ha máskor is fáj akkor menj orvoshoz mert méhgyulladás is lehet nekem attól akart "leszakadni" a derekam.
Ha eddig nem fájt akkor hormonális zavar is okozhatja. Valamiért most nem (vagy nagyon nehezen) leválni a nyálkahártya ennek a jele a fájdalom. Nekem addig szokott fájni amíg meg nem indul a vérzés, utána könnyebb.
Ha máskor is fáj akkor beszéld meg anyukáddal és mindenképpen menj(etek) el nőgyógyászhoz, akár gyermeknőgyógyászatra ha oda tartozol.
A méhet egy függesztő rendszer tartja a helyén. Ezek a szalagok részben hátra a keresztcsont két oldalán felül tapadnak, részben lefelé haladnak kis medence aljához. Menzesz kapcsán leválik a méhnyálkahártya, ilyenkor a méh izomzata összehúzódik és ez által megfeszülnek ezek a tartó szalagok is. Van aki a méh görcsös összehúzódását érzi, hisz ez a szerv csupa izom erősen tud fájni. Vannak akik a derék felé haladó szalagok feszülését érzik meg, másoknak pedig a combjuk fáj, miután a kismedencébe lefelé haladó szalagok összefüggésben vannak a combizmokat borító vastag izomhártyával és ilyenkor ez is húzódik.
Vannak akik sajnos erősen megérzik ezt, vannak akiknél pedig semmilyen kísérő fájdalom nem jelentkezik.
Az a tapasztalat, hogy a rendszeresen sportoló, erős vázizomzattal rendelkező lányoknál nincs erős fájdalom menstruáció alatt / persze kivételek mindig vannak/
Nekem is mindig a derekam fáj ilyenkor,
(sőt szülésnél is, inkább a derékfájdalmat éreztem)!
Ha csak mindig menstruációnál fáj akkor ,valószínű ez az oka és "velejárója".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!