Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációkor miért fáj a...

Menstruációkor miért fáj a derekam?

Figyelt kérdés
A menstruációm 2. napján mindig fáj a derekam belülről. Iszonyatosan. Meleg párnát, vizet teszek rá és elmúlik. Bár olyan is volt, hogy vennem kellett be gyógyszert. Mitől lehet? Kb. fél éve van ez, előtte semmi bajom nem volt.
2011. nov. 26. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Nem vagy egyedül ezzel. Sok lánynak fáj a dereka menstruáció alatt.
2011. nov. 26. 17:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem a menstruáció előtti napon szokott fájni,pontosan nem tudom mi okozza,de nálam ez jelzi,ebből tudom évek óta,hogy másnap reggel megjön.
2011. nov. 26. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
68%

azt mondta az orvos, hogy leginkàbb a még fiatal lànyoknàl/nöknél van ez, mert a menstruàció elött (szval még nem folyt ki) meg telik vérrel a méh, és ezt pumpàlja ki.

Ilyenkor indul meg. Szóval az fàj amikor szorítja meg elereszti magàt a méh.

én nekem is volt h nagyon fàjt, azt mondta az orvosom, hogy a fogamzàsgàtló ezen is segít.

Nagyon ritkàn még most is görcsöl, de màr nem úgy mint régen :)

2011. nov. 26. 17:21
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon sokan vanak ezzel így, utolsó jól írta, de mivel legtöbbször nem kell még fájdalomcsillapítót sem szedned erre így nem javaslom, hogy fogamzásgátlót szedj emiatt.
2011. nov. 26. 17:28
 5/9 anonim válasza:
Ez termesztes , hiszen ilyenkor a meheben levo nyalkahartya levalik, ott elevel felulet marad, ami persze, hogy faj, igyhat az kihat a mehed koruli teruletekre mint pl a derekadra is!
2011. nov. 26. 17:58
 6/9 anonim ***** válasza:
20%

A menstruációkor (közvetlen környékén) termelődő oxitocin miatt, amely segíti a méh kiürülését (akárcsak szüléskor). Ez kihat az izületekre (meglazulnak pl. a szalagok egy kicsit), és ezért is fáj a derekad, sőt a fájdalom a combba is sugározhat.

De ez normális, nem kell semmifléle vacakkal tömni magad miatta. El kell viselni, ez a női léthez tartozik.

2011. nov. 26. 19:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. nov. 26. 20:24
 8/9 A kérdező kommentje:

19:05

Attól, hogy nő vagyok, mazochistának még nem kell lennem. Mikor annyira fáj a derekam, hogy felkelni sem tudok, és szinte ordítani tudnék a fájdalomtól, szerintem be lehet rá venni gyógyszert.

2011. nov. 27. 09:01
 9/9 anonim válasza:
Nekem az első nap fáj szörnyen a derekam, aztán van, hogy a görcs a gyomromba is átsugárzott, hánytam is, és nem tudtam hanyatt feküdni sem. Cataflam-ot írt fel a doki, hogy már akkor vegyek be egy szemet, ha első nap már picikét is, de fáj. Azóta, ha ilyen van, a Cataflam nekem 5-10 percen belül elmulasztja:)
2015. júl. 20. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!