Igaza van a nőgyógyászomnak? (rendszertelen menstruáció)
21 éves vagyok, 11 évesen jött meg a menzeszem, ami soha nem volt rendszeres, van, hogy 6-8 hetente jön meg. A mennyisége és az időtartama is változó.
Legutóbb barnás folyásom volt 9 napig, így elmentem a nőgyógyászhoz. Mondtam, hogy rendszertelen a ciklusom.
Ő azt mondta, hogy felelőtlenség volt, hogy eddig csak úgy beletörődtem, hogy nem rendszeres, mert ezzel magammal tolok ki. Szerinte problémát okozhat ez a dolog később, ha majd babát szeretnék.
Ami érdekelne, hogy az orvos azt mondta, hogy csak úgy magától nem fog beállni a ciklus, hanem be kell állítani. Én ezt még nem hallottam, úgy tudtam, hogy idővel beáll magától...Aztán való igaz, hanyag voltam, és nem törődtem vele.
Szóval ez tényleg így van, hogy be kell állítani mindenkinek, mert magától nem fog?
Csinált UH-ot, a vérvétel is megvolt, és Norcolutot írt fel, 5 napig napi 4 szemet kell szedni.
Ez lenne a másik kérdésem, hogy hogyan fejti ki a hatását ez a gyógyszer? Nagy lórúgás a szervezetnek? Mert azt már megtanultam, mikor anno fogamzásgátlót szedtem, hogy a hormonrendszerbe nem szabad beavatkozni. Most akkor ez is csak álvérzést csinál, tüneti kezelés, de ha abba hagyom, nem oldódik meg a probléma?
Tehát hogyan hat ez a gyógyszer?
Előre is köszönöm a válaszokat!
82% őt felejtsd el!
Mindig kötekedik és mint tudjuk, a stílus, az maga az ember!
1,5 hónapja nem voltam az oldalon, 1 napja vagyok 82%-os. :D
Nekem mindegy, hogy ki mit csinál a saját életével, csak leírtam a véleményem, mivel tapasztalatból tudom, hogy mennyi pancser doki van és mennyit ejteni kell, hogy végre normálishoz kerülj.
A véleményem továbbra is fenntartom, még ha a stílusom nem is volt a legkifinomultabb.
Minden jót nektek! ;)
Igen, igaza van. Ha eddig nem állt be, magától nem is fog.
Hallgass az orvosra, de fogamzásgátlót NE szedj, mert az nem hozza helyre, csak elfedi a bajt.
A Norcolut is megvonásos vérzést csinál, de az kell, mert valamivel le kell választani a megvastagodott nyálkahártyát. Utána majd lesz kivizsgálás, de előtte legalább egy ilyen ál-menzeszt kell csinálnia.
Én is szedtem egyszer hasonló gyógyszert, semmi bajom nem volt tőle.
Fogamzásgátlótól tartózkodnék!
Nem oldja meg a problémádat, csak elfedi...amig szeded...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!