Igaza van a nőgyógyászomnak? (rendszertelen menstruáció)
21 éves vagyok, 11 évesen jött meg a menzeszem, ami soha nem volt rendszeres, van, hogy 6-8 hetente jön meg. A mennyisége és az időtartama is változó.
Legutóbb barnás folyásom volt 9 napig, így elmentem a nőgyógyászhoz. Mondtam, hogy rendszertelen a ciklusom.
Ő azt mondta, hogy felelőtlenség volt, hogy eddig csak úgy beletörődtem, hogy nem rendszeres, mert ezzel magammal tolok ki. Szerinte problémát okozhat ez a dolog később, ha majd babát szeretnék.
Ami érdekelne, hogy az orvos azt mondta, hogy csak úgy magától nem fog beállni a ciklus, hanem be kell állítani. Én ezt még nem hallottam, úgy tudtam, hogy idővel beáll magától...Aztán való igaz, hanyag voltam, és nem törődtem vele.
Szóval ez tényleg így van, hogy be kell állítani mindenkinek, mert magától nem fog?
Csinált UH-ot, a vérvétel is megvolt, és Norcolutot írt fel, 5 napig napi 4 szemet kell szedni.
Ez lenne a másik kérdésem, hogy hogyan fejti ki a hatását ez a gyógyszer? Nagy lórúgás a szervezetnek? Mert azt már megtanultam, mikor anno fogamzásgátlót szedtem, hogy a hormonrendszerbe nem szabad beavatkozni. Most akkor ez is csak álvérzést csinál, tüneti kezelés, de ha abba hagyom, nem oldódik meg a probléma?
Tehát hogyan hat ez a gyógyszer?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A menszesz lényege a peteérés. A peteérés lényege a gyereknemzés.
A lényeg, hogy legyen petteérés. Ezt kell, egy megfelelő időpontban elvégzett UH-val megállapítani!
Ha majd elkezdesz próbálkozni a gyereknemzéssel, és esetleg nem akar összejönni, akkor ráérnek belenyúlni egy olyan elképesztően bonyolult valamibe, mint a hormonrendszer.
A helyedben fogamzásgátlót sem szednék többé, az olyan, mintha rövidzárlatot csinálnánk egy számítógépben, hogy ne működjön,tennénk ezt mondjuk asztalos végzettséggel.
"Ha majd elkezdesz próbálkozni a gyereknemzéssel, és esetleg nem akar összejönni, akkor ráérnek belenyúlni egy olyan elképesztően bonyolult valamibe, mint a hormonrendszer. "
Nagy p_csát ér rá, akkor szerinted minek van 2-4 hónap várakozási idő az endokrinológiára?
Ha csak azok járnának endokrinológushoz, akik gyereket szeretnének, nem lenne állandóan tömve a váró és nem lenne több hónapos előjegyzési idő.
Amúgy a kérdésre a válasz:
Igen, igaza volt a nőgyógyásznak, de hogy mi a jó franc a terve a Norcoluttal azt nem tudom, mert a te esetedben semmire se jó.
Mintha én írtam volna a kérdést.
Pár évvel idősebb vagyok,de ugyanezek élem át nap,mint nap.
Én 2x ettem Norcolutot,egyszer Proverát,ez pár hónapra mindig rendbe hozta,de egy idő után kezdődött ismét..
Aviva tornát ajánlom,teljes méregtelenítést,életmódváltást(mozgás,megfelelő,egészséges táplálkozás) és a New Chapter Every Women tablettát(nem olcsó,de nagyon jókat olvastam róla,és eddig nekem is bevált)..Én ezeket csinálom kb. 3 hónapja...A ciklusom eddig rendben,és kör
folytatom...
Szóval a ciklusom rendben,és a közérzetem is..Máskor is volt,hogy pár hónapra minden ok volt,tehát egyenlőre hosszú távú következtetéseket nem tudok levonni...
Én voltam magánklinikán nőgyógyász professzornál,jó hírű rendelőben endokrinológusnál és mindannyian a Norcolutot és társait javasolják..
Azt már biztosra tudom,hogy ez nem az a probléma,amit pár napos gyógyszerkúrával meg lehet oldani...
Kedves Utolsó,
bele lehet kötni mindenféle megfogalmazásba,örülök,hogy vannak emberek,akik ennyire ráérnek vitatkozni.
A Mensmentisben voltam két orvosnál is,egyénként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!