Rendszertelen menstruáció ellen mit lehet tenni?
A fogamzásgátló nem állítja be a ciklust, ez óriási tévhit. A tabletta úgy működik, hogy a te rendszertelen ciklusodat KIKAPCSOLJA teljesen, és helyette bizonyos időközönként megvonásos vérzést okoz azért, mert szünetet hagysz a szedésben. Azért lesz tabletta mellett éppen 28 napos a ciklus, mert 21 napig szeded és 7 nap szünetet tartasz.
Ha csak 15 napig szednéd, akkor a "ciklus" is annyival rövidebb lenne. Ezért van az, hogy el lehet vele tolni a vérzést.
Ha abbahagyod a tablettát, akkor újra ugyanolyan lesz, mint a szedés előtt, vagy még rosszabb.
Ezért van az, hogy a nők csodálkoznak, hogy mikor abbahagyják a tabit, akkor megint szar minden. Mert azt hiszik, hogy a tabi meggyógyítja őket, közben meg csak a tünetet kezeli.
Ha tényleg nagyon rendszertelen, akkor alapos kivizsgálás kell, lehetőleg a nőgyógyász mellett endokrinológussal is, meg kell keresni a rendszertelenség okát, és azt kezelni.
Mit értesz azon h rendszertelen? elvileg 21-35 napos ciklusig normális. Ne kérdezd miért nekem is orvos mondta.
Mondjuk nekem általában előbb jön meg, de az se jobb. Főleg ha pont úgy esik, hogy hónap elején is és végén is. :(
Fogamzásgátlóval sztem se lehet ezen változtatni, nekem azt a görcseimre írta fel, de hát nem szedem úgyhogy tárgytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!