Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A tampont ki tudom akkor is...

A tampont ki tudom akkor is próbálni hozy nem jött meg?

Figyelt kérdés
Mert úszni járok és a tampon az egyetlen megoldás hogy egy alkalmat se hagyjak ki, de valahogy annyira félek tőle.....meg elvileg anyukám azt mondta hogy ha azt kezdem el használni akkor már nem leszek szűz,mondjuk szerintem ez nem nagyon igaz...
2013. jan. 2. 20:05
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Inkább akkor próbáld ki, amikor megjön, az első nap. Főleg, hogy még sosem használtál. Nem kell hozzá nagy tudomány, mondjuk anno én is tartottam tőle egy kicsit, de amúgy a tamponos dobozban le van írva, képekkel illusztrálva, hogy hogyan kell alkalmazni. Mondd meg anyukádnak, hogy attól még, hogy tampont használsz szűz maradsz. A szűzhártya rugalmas, ilyen fajta és ilyen méretű dologtól nem reped meg.
2013. jan. 2. 20:09
 2/9 anonim ***** válasza:
36%

Arra is jó a tampon, hogy ne kapj el mindenféle gombás fertőzést a medencében.

Nem tudom milyen idős vagy, de mini tampont (a normáltól egyel kisebb) még akkor is használhatsz, ha nincs meg.

Fontos, hogy jól helyezd fel. Ha kicsit is érzed, hogy nyom valahol, akkor igazítani kell rajta, mert rosszul van feltéve.

Elvileg valamennyi nedvességtartalommal bírunk a menstruáción kívül is, így a megfelelő méret könnyebben felhelyezhető.

Én csak kb. 16 éves koromban kezdtem használni, mert féltem tőle, hogy nem tudom használni, felragad és nem jön le stb. Azóta viszont el sem tudnám képzelni, hogy hogyan vészelném át a nehezebb napokat nélküle.

Ne aggódj!

2013. jan. 2. 20:11
 3/9 anonim ***** válasza:
45%

A szűzség, mint állapot az első szex után múlik el, nem pedig a szűzhártya léte, vagy nem léte a lényege.

Ha úgy gondolod, hogy szívesen próbálkoznál akkor, amikor nem vérzel, akkor síkosítóval kellene megpróbálnod. Ez így elég bizarrul hangzik, de gyógyszertárban is lehet kapni, és nem drága, és ki is szolgálnak vele.

2013. jan. 2. 20:14
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Kipróbálásra a menzesz első napjai ajánlottak, mert akkor könnyebb felhelyezni.

Ha nem menstruálsz és úgy teszel fel tampont akkor nagyon nehezen lehet kivenni, mert száraz és dörzsölheti a hüvely nyálkahártyáját. Én mindenképp azt ajánlom, hogy akkor használj tampont amikor menstruálsz és mini tamponnal kezd.

2013. jan. 2. 20:16
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
A szüzességed attól még megmard.a A tampont pedig akkor próbáld ki, ha megjön, minivel kezd!
2013. jan. 2. 20:20
 6/9 anonim ***** válasza:
30%

#2 vagyok:

Szerintem semmi sületlenséget nem írtam.

Az tény, hogy akkor jobb használni, amikor megvan.

De biztos mások is szenvednek erőteljes hüvelyfolyástól (nem felfázástól stb. hanem egyszerűen ezt kaptam a természettől), ami szintén indokolhatja a menstruáción kívüli mini tampon használatát. Nem azt mondom ,hogy mindig, de egyszer-egyszer lehet használni akkor is, amikor nincs meg.

2013. jan. 2. 20:23
 7/9 anonim ***** válasza:
56%
Soha ne próbálj tampont amíg nem menstruálsz!!!!
2013. jan. 3. 06:56
 8/9 anonim ***** válasza:
74%
Szegény lepontozott válaszadónak tényleg igaza van. A nőgyógyászok is ajánlják, hogy aki érzékeny a fertőzésekre az úszásnál használjon valamilyen hüvelykrémmel átitatott tampont, mivel így könnyebb megelőzni a fertőzéseket.
2013. jan. 3. 09:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm szépen a válaszaitokat és nagyon kedvesek vagytok !!!
2013. jan. 3. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!