Baj van. Valaki segítene?
Lassacskán 5 hete már, hogy megkaptam a fűzőm. (Most nehogy az alakformáló fűzőkre gondoljatok; a gerincferdülés elleni, műanyag korzettről beszélek)
Mikor odaadták, az orvosok azt mondták, 3 hetem van megszokni a korzettet. Egy hét alatt el kell jutnom addig, hogy aludjak benne, majd 3 hét elteltével már 24 órában hordanom kell. Na most, közel másfél hónap telt el, és aludni is képtelen vagyok benne, nemhogy egész nap viselni... Napközben, ha elfoglalom magam, nem zavar a fűző, itt-ott nyom, de ennyi. Viszont mikor lefekszem benne az ágyba, alig kapok levegőt, és csak egy pózban tudok aludni. Plusz ahogy becsukom a szemem, indokolatlanul lázálmaim vannak, bár nem tudom, ezt valóban a fűző okozza-e. A suli miatt nem maradhatok fenn hajnalig, hogy rendesen elálmosodjak, nyáron megtehetem, de tanév közben semmiképp. A gyógytornászom is mondta, hogy most már tényleg el kell határoznom magam, és muszáj korzettben aludnom. De egyszerűen nem megy. Nemsokára vissza kell mennünk kontrollra, ott mi a fenét mondjak az orvosoknak...?
Valszeg olyan súlyos, egyébként nem kellene neki..
Hát, nem egyszerű eset. Annak idején az egyik osztálytársam hordta két évig, ő elég hamar megszokta. Mindenképpen mondd el az orvosnak, hogy nem tudod megszokni. Ez már nagyon sok idő, valami másik megoldást találjon.
Hát én láttam olyan lányt ortopédián, akit műtöttek gerincferdüléssel.
Egy jó kis 6 órás műtét, mesélte, hogy mindene fáj utána (pedig nyilván kapta a fájdalomcsillapítót, ráadásul ilyenkor nem egy kis paracetamolt adnak ám...).
Jó pár napig meg sem mozdulhatott kb., utána is mire lábra áll...
Na meg a műtétnél elmerevítik a gerincet. Szóval hajolgatni nem lehet utána...
Szerintem jobb, ha ezt elkerüli az ember.
Ha kell, akkor kell, de jobb elkerülni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!