Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációs kehely. Melyiket...

Menstruációs kehely. Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Szeretnék áttérni a menstruációs kehely használatára, mert higiénikusabbnak és praktikusabbnak gondolom, mint a tamponokat. (a betét már régen felejtős, sok rossz tapasztalatom van vele) Van valakinek tapasztalata ezekről? Nem tud "melléfolyni", kiszivárogni mondjuk sportolás, alvás közben?

2 fajtát találtam, ami kapható:

MeLuna (4800 FT) [link]

Lady Cup (8250 FT) [link]

Nagyon köszönöm a segítséget!

2012. szept. 6. 13:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
3%
Nagyon nem higiénikus, nem egészséges, nem zár rendesen és még drága is.
2012. szept. 6. 13:28
 2/12 A kérdező kommentje:

Próbáltad már? Szerintem higiénikus mindenképp, tisztára mosható/főzhető, egy tamponon meg ki tudja mi van... De ebben a szivárgásban nem vagyok biztos, Nálad volt ilyen gond?

Ha úgy számolom, hogy 1 doboz tampon (700 Ft)/ciklus, akkor 10 ciklus alatt megtérül kb, az nem drága szerintem.

Nekem a fő szempont, hogy nem termelnék szemetet.

2012. szept. 6. 14:20
 3/12 anonim ***** válasza:
15%
Lehet,hogy én vagyok felvilágosulatlan,de még nem is hallottam ilyen kehelyről.Leírod,hogy ez mi és hogyan kell használni,mert a linkjeidet nem tudom megnézni,de érdekelne!
2012. szept. 6. 17:16
 4/12 A kérdező kommentje:

Ha nem gond, akkor bemásolom az eredeti szöveget ide:

"

Intimtölcsér minden nő számára, aki kényelmesebb életet akar. Nagyon magas minőségű, kizárólagosan a gyógyászat és az élelmiszeripar területén használt orvosi szilikonból készült, amely lehetővé teszi, hogy 12 óra hosszat is bent maradjon a testben. A LadyCup alakját és felületét az egyszerű használathoz és tisztításhoz tervezték.

A legtisztább és legkomfortosabb női higiéniai segédeszköz, amely jelenleg a piacon megtalálható. Nem okoz toxikus sokk szindrómát (TSS).

ELŐNYEI

* allergiamentes

* környezetbarát - élettartama 15 évig is terjedhet

* ökológus és gazdaságos - ára 4 hónap után már megtérülhet

* nem okoz gombásodást és húgyvezeték gyulladást

* nem ismertek a toxikus sokk tüneteinek esetei

* nem befolyásolja negatívan az egészséges vagina környezetet

* egyszerűen használható

* használható sportnál, utazásnál, alvásnál

* használható az általános fogamzásgátló szerekkel

ISMERTETŐ

Hüvelybe vezetés után a tölcsér átszivárgás mentesen idomul a hüvely falára, amely lehetővé teszi, hogy a menstruációs vér közvetlenül a tölcsérbe folyjék bármilyen átszivárgás és kísérő szag nélkül.

A tölcsér teljesen sima felületének köszönhetően baktérium nem rakodik le rajta.

A LadyCup/PinkCup intimtölcsért nem kell kiürítenie gyakrabban, mint az intimbetétek vagy tamponok általános cseréje esetén.

LadyCup/PinkCup szilikon tölcsérének sima felületét nagyon könnyen lehet karbantartani.

LadyCup/PinkCup minden életkor számára megfelel korlátozás nélkül. Ideális az allergiás vagy érzékeny bőrrel rendelkező nők számára is. A helyesen bevezetett LadyCup/PinkCup intimtölcsért egyáltalán nem fogja érzékelni.

A helyes funkció és a minél jobb felhasználási érzés céljából a LadyCup/PinkCup két méretben kerül forgalomba."

Ha a fele igaz csak, már akkor sem rossz, épp ezért szeretnék valaki olyantól véleményt hallani, aki próbálta/használja.

2012. szept. 6. 18:09
 5/12 anonim ***** válasza:
4%

Már több ilyen kérdés volt, ott többen irták, hogy egyrészt az elönyök többsége nem igazolódott be (pl lehet fertöész is kapni töle, meg allergiát is), de ettöl függetlenül igen gusztustalan, amikor nem otthon kell cserélni. A menstruációs vérrel megtelt edénykét csak alapos kimosás után lehet újra visszahelyezni, ehhez viszont a csaphoz ki kell vinni, és ott kimosogatni. HA ezt elképzeled, föként, hogy nem te, hanem hanem a kelléganöd teszi, akkor rájössz, hogy mennyire nem egyszerü a csere meg a kitisztitás, és mennyire gusztustalan dolog ilyesmit nyilvánosan végezni.

Mellékesen ott irták azt is, hogy nem mindig zár rendesen, illetve nem mindenkinek megfelelö a formája.

2012. szept. 6. 19:46
 6/12 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Csak nálam egészen más a helyzet, mert tanyán élünk, és egy kis gazdaságot viszünk. Így a "cserék" 99%-a a saját fürdőmben történik, senki nem látja, ha meg elmennék itthonról abban a havi pár napban véletlenül, akkor arra az időre lehet mást használni, ha ez nem volna alkalmas.

Mondjuk engem személy szerint nem zavarna az sem, ha más elmosná a sajátját, nem azért járok pisilni a mosdóba, hogy azt nézegessem, mit csinálnak ott a többiek... és direkt ezért kérdeztem olyanok véleményét, akik már használták, mert nem véleményeket, hanem tapasztalatokat szeretnék hallani...

2012. szept. 6. 21:17
 7/12 anonim ***** válasza:
86%

Én használtam a MeLunát. Úgy voltam vele, hogy nem tudhat kevesebbet, mint a többi, amik kétszeres áron vannak :)

Én csak itthon használom, teljesen meg vagyok elégedve vele. Nem folyik mellé, semmi baj nincs vele.

Ha meg megyek valahová, csak azért nem merem használni, mert ugye ki kéne mosni, és ki tudja, milyen a wc ahova bemegyek..

2012. szept. 7. 17:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Köszönöm szépen a választ!! Végre valaki, aki nem néz UFO-nak. :)
2012. szept. 8. 09:15
 9/12 anonim válasza:
Nekem a DM ben kapató fajta van 5-6000Ft ba került. Rákerestem: biointimo aquatampon. Elvileg jó de kb fél év után sem mindig tudom jól felhelyezni - nem nyílik ki - biztos bennem van a hiba. Tegnap például már azt hittem rájöttem a nyitjára. tök jó volt, nem szivárgott, ma meg szivárog. Mondjuk a méhem extrém előrehajló az lehet a gond.
2016. ápr. 20. 12:09
 10/12 anonim válasza:
Én is a Biointimo 2 est használom, néha szuper néha nem nyílik ki akármit csinálok, és melléfolyik. Lehet, hogy kipróbálok másikat, mert amúgy nagyon jó ötlet.
2016. aug. 3. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!