Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen a tampon? 13/L

Milyen a tampon? 13/L

Figyelt kérdés
tapasztalatok, mikor kezdjem el, bármi jöhet

2012. szept. 2. 14:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%

Neked még érdemes mini-t venni, és akkor érdemes használnod amikor a vérzésed a legerősebb, tehát az első napokban.

Hogy mikor kezd el? Ez nem kötelező dolog, akkor próbáld ki, amikor lelkiekben fel vagy rá készülve :)

Van használati útmutató, azt feltétlenül olvasd el. És mindig moss kezet, mielőtt felhelyeznéd a tampont!

23/N

2012. szept. 2. 14:27
 2/17 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon jó :)

Nem egy pelenkában vagyok, nem zizeg, mozog. Észrevehetetlen gyakorlatilag, sportolni is tudok benne, nem kell azt figyelni, hogy mikor mozdul el. És strandolni is lehet :)

2012. szept. 2. 14:28
 3/17 anonim ***** válasza:
59%

A vélemény a tampon vs. betét témában nagyon megosztott, előre látom,hogy ordas lepontozások lesznek.

Szóval: A betét azért jó, mert hagyja kiürülni a vért, rugalmasan cserélhető, a fiatal lányoknak tökéleten megfelelő, nem kell vele túl sokat vacakolni, ez főleg szűz lányoknál előny. Viszont rossz tulajdonsága lehet,hogy kényelmetlen, ez már egyéni kérdés.

A tampon kívülről higiénikusabbnak látszik, de belülről más a helyzet, ugyanis nem hagyja kiürülni a vért, így az alvadt vér visszaáramolhat, ami szélsőséges esetben cisztához vezethet (közeli tapasztalat), persze nem minden esetben rossz a tampon, csak a túlzott használata nem jó. Azért, mert a reklámok azt hirdetik,hogy éjjel-nappal használható, jóval korlátozottabb a használata, mint azt gondolná az ember, ugyanis a tampont ALKALMANKÉNTI használatra tervezték eredetileg. Ugyanakkor jó tulajdonsága, hogy nem látszik, lehet vele fürdeni, stb.

Én a te korosztályodnak betétet javasolnék, mert a szűz lányoknak nem mindig kényelmes a tampon felhelyezése, bár egészen kisméretűek is kaphatók.

A konklúzió szerintem az, hogy a két dolgot "felváltva" érdemes használni. Általában betétet, de ha szükséges (pl. strandolásnál), akkor a tampont. Egyéni megítélés kérdése, hogy kinek mi válik be, igazából ki kell tapasztalni.

2012. szept. 2. 14:29
 4/17 anonim ***** válasza:
57%
Én a 3. válaszolóval értek egyet!
2012. szept. 2. 14:42
 5/17 anonim ***** válasza:
58%

" belülről más a helyzet, ugyanis nem hagyja kiürülni a vért, így az alvadt vér visszaáramolhat, "

áruld már el, hogy a fenébe? a tampon szivacsként műkődik, nem dugóként

2012. szept. 2. 14:43
 6/17 anonim ***** válasza:
38%
Könyörgöm, nézz már körül mielőtt kiirsz valamit!!!!!! 1000000 ilyen kérdés van, és létezik google is. Ja meg mellesleg az anyukád.....
2012. szept. 2. 14:58
 7/17 anonim ***** válasza:
73%
Akkor maradna bent a vár, ha a mosdókagyló dugóját dugná fel magának, nem a tampont. Ha az megtelik, akkor kifolyik, amit nem bír felszívni, ergo nincs, ami " visszaráromoljon". Fejezzétek már be a hülyeségeitek, a tampon nem dugó, elmondtuk már 120.000-szer.
2012. szept. 2. 16:03
 8/17 anonim ***** válasza:
58%
A visszaáramlás nem hülyeség, menjetek el egy nőgyógyászhoz és kérdezzetek rá. Nekem nem egy ismerősömet műtötték már ezért, úgyhogy én azt hiszem, inkább a saját tapasztalataimnak hiszek.
2012. szept. 2. 18:26
 9/17 anonim ***** válasza:
90%
A biológiában jobban hiszek, mint itten egy embernek. Hova áramolna vissza és miért??? A tampon szivacs, végig áramlik bele a vér, nem akad meg, ha megtelik, kifolyik belőle, ennyi...
2012. szept. 2. 18:36
 10/17 anonim ***** válasza:
89%
Kérlek kérd el a barátnődtől a zárójelentést, ahova le van írva, hogy megműtötték, mert a vér visszaáramlott belé. Mégis hogyan? A vér lefele megy...
2012. szept. 2. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!