Milyen a tampon? 13/L
Neked még érdemes mini-t venni, és akkor érdemes használnod amikor a vérzésed a legerősebb, tehát az első napokban.
Hogy mikor kezd el? Ez nem kötelező dolog, akkor próbáld ki, amikor lelkiekben fel vagy rá készülve :)
Van használati útmutató, azt feltétlenül olvasd el. És mindig moss kezet, mielőtt felhelyeznéd a tampont!
23/N
Nagyon jó :)
Nem egy pelenkában vagyok, nem zizeg, mozog. Észrevehetetlen gyakorlatilag, sportolni is tudok benne, nem kell azt figyelni, hogy mikor mozdul el. És strandolni is lehet :)
A vélemény a tampon vs. betét témában nagyon megosztott, előre látom,hogy ordas lepontozások lesznek.
Szóval: A betét azért jó, mert hagyja kiürülni a vért, rugalmasan cserélhető, a fiatal lányoknak tökéleten megfelelő, nem kell vele túl sokat vacakolni, ez főleg szűz lányoknál előny. Viszont rossz tulajdonsága lehet,hogy kényelmetlen, ez már egyéni kérdés.
A tampon kívülről higiénikusabbnak látszik, de belülről más a helyzet, ugyanis nem hagyja kiürülni a vért, így az alvadt vér visszaáramolhat, ami szélsőséges esetben cisztához vezethet (közeli tapasztalat), persze nem minden esetben rossz a tampon, csak a túlzott használata nem jó. Azért, mert a reklámok azt hirdetik,hogy éjjel-nappal használható, jóval korlátozottabb a használata, mint azt gondolná az ember, ugyanis a tampont ALKALMANKÉNTI használatra tervezték eredetileg. Ugyanakkor jó tulajdonsága, hogy nem látszik, lehet vele fürdeni, stb.
Én a te korosztályodnak betétet javasolnék, mert a szűz lányoknak nem mindig kényelmes a tampon felhelyezése, bár egészen kisméretűek is kaphatók.
A konklúzió szerintem az, hogy a két dolgot "felváltva" érdemes használni. Általában betétet, de ha szükséges (pl. strandolásnál), akkor a tampont. Egyéni megítélés kérdése, hogy kinek mi válik be, igazából ki kell tapasztalni.
" belülről más a helyzet, ugyanis nem hagyja kiürülni a vért, így az alvadt vér visszaáramolhat, "
áruld már el, hogy a fenébe? a tampon szivacsként műkődik, nem dugóként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!