Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek még ne?

Szerintetek még ne?

Figyelt kérdés
Most fog másodszor megjönni és a betétet már most nagyon utálom... szerintetek még túl korán van ahhoz hogy kipróbáljam a tampont vagy nem? Milyen tamponnal kezdjem?? Nagyon rossz érzés feltenni? Attól félek h valamit elrontok vagy hogy nem tudom majd kivenni...(lécci hülye válaszokat ne.! )

2012. szept. 1. 20:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem korai, már az első menstruációkor is nyugodtan hazsnálhatod. O.B. minivel kezd, azt a legkönnyebb feltenni. Minden doboz tamponhoz adnak használati utasítást, de a neten is olvasgathatsz nyugodtan. Lehet hogy eleinte kellemetlen lesz, és el is rontasz valamit, de bele fogsz jönni nyugi :) Sok szerencsét, ha szeretnél írj privit szívesen leírom én hogy voltam ezekkel :)
2012. szept. 1. 20:23
 2/12 A kérdező kommentje:
az o.b. mini-t gyakrabban kell cserélni?
2012. szept. 1. 20:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt neked kell tudni. Attól függ milyen erős a vérzésed.
2012. szept. 1. 20:36
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
De honnan tudja hogy milyen erős? ha még csak most jött meg neki, nekem sem volt szabályos egyből. meg amúgy is, a tamponnál nem látod hogy kell-e cserélni, ha egyszer kivetted meg már nem lehet visszatenni... Szerintem nem olyan rossz a betét, van amelyik tök vékony és puha a felülete. ha gyengébb és csak pár napig tart a vérzés akkor elég kényelmes. évek óta használom, szerintem jobb mint a tampon, nekem nagyon kényelmetlen volt amikor kipróbáltam. De nem mindenkinek ugyanaz jön be, ezt ki kell mindenki tapasztalja magának.
2012. szept. 1. 23:22
 5/12 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Nekem 13 éves koromban jött meg, pont akkor használtam először tampont amikor másodjára jött meg. Ha te is ennyi idős vagy, használd nyugodtan, nem árt semmit, és szerintem sokkal kényelmesebb mint a betét. A felhelyezésről olvashatsz ezer másik helyen, nem fogom leírni. És ne nyafog, ha bármi problémád van, fordulj anyukádhoz.
2012. szept. 1. 23:41
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

hogy kérdezhet egy nő ilyet,hogy "honnan tudja,milyen erős,ha másodszor jön meg?"??!! könyörgöm,te gondolkozol is? az erőssége nem a statisztikákból derül ki,hanem az aktuális napi mensesből! Hogy most éppen sok vér folyik-e vagy kevés.

Szégyen,hogy ezt nem tudja az a bizonyos válaszadó...

Amúgy a tampon a fertőzések veszélyét fokozza ám.

2012. szept. 2. 01:44
 7/12 anonim ***** válasza:
Igaza van az előző válaszolónak abban, hogy a tampontól lehet fertőzéseket kapni, úgyhogy csak akkor használd, ha nagyon muszáj. Lehet, hogy a tampon kényelmesebb, de a betét egészségesebb, mivel engedi kitisztulni rendesen a hüvelyt.
2012. szept. 2. 06:23
 8/12 anonim ***** válasza:

hát köszönöm ezt a kedves oltást. szerintem nem egyértelmű, mivel csak azt tudod hogy mennyi folyt ki, azt hogy mennyi fog kifolyni azt nem látod előre(vagy te igen?), pedig pont az lenne érdekes olyan szempontból, hogy tudd mikor kell cserélni. Szóval, ha tudod hogy a következő 2 órában sok fog jönni akkor célszerű 2 óra múlva kicserélni a tampont. ha tudod hogy kevesebb fog jönni akkor meg hagyhatod 4 óráig stb. De ezt el nem tudom képzelni, hogy rendszertelen ciklus esetén hogy lehet kiszámítani előre. Én a statisztikára hagyatkoztam, egy idő után láttam hogy hány napig tart és abból mik az erős napok, és hogy pl. estefele kevesebb jön, délelőtt több... és azt is láttam hogy kb mennyire erős az erős. de azért ez nyilván nem 100%. ráadásul ami évekig 5-6 napig tartott az most 3-5 napig tart, és az erős is új jelentést kapott időközben. szóval lehet lehülyézni de igazából csak ugyanazt csináltam mint mindenki, magamból indultam ki. te azt feltételezed magadból kiindulva, hogy könnyen meg lehet jósolni hogy milyen erős lesz aznapra, én meg azt mondom hogy nem biztos hogy mindenkinél így van.

2012. szept. 2. 12:31
 9/12 A kérdező kommentje:
Am 14 leszek októberben..
2012. szept. 2. 12:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
dehát mit kell ezen izélni? ha épp cserélsz és eddig pl közepes volt,akkor 4 helyett cserélsz 2 óra múlva pl és ennyi. max nem lesz cuftig a dugó. én nem így gondolkozom,hogy "na most 2 óra múlva ömleni fog belőlem, 1 óra múlva meg csak pár csepp" hanem cserélem,max 3-4 óránként és ennyi,mit kell ezt túldramatizálni? majd kitapasztalja ő is időben :)
2012. szept. 3. 12:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!