Éjszaka tampon?!
Kislány, miért nem nőgyógyásszal beszéled meg ezt a dolgot?! Hallgatsz ezekre a balga lányokra, akik annyit értenek a biológiához, mint öregapám a repülőgép vezetéshez. Nagyon nagyon nem egészséges éjjelre tampont használni még akkor is, ha sok nőnek ez sokáig nem okoz problémát. A hüvely tele van kórokozókkal, amik az egészséges hüvelyflóra mellett nem szaporodnak el és nem betegítenek meg, de attól még ott vannak. Na most menzesz alatt a hüvely PH-ja savasról a lúgos irányba tolódik, ami kedvez ezeknek a rossz baciknak is. A tamponban pedig ezek a kórokozók nagyon el tudnak szaporodni már pár óra alatt is!!! A betétben is elszaporodnak, főleg, ha ritkán cserélsz, csak a betét sokkal messzebb van a méhszájtól, méhtől, mind a tampon! Tehát relatíve hiába ücsörögsz a vérben, mégis kisebb az esély komolyabb fertőzésre. Hiába mosol kezet tampon használat előtt, a belső kórokozók ettől még benned vannak.
Emellett a tampon szárítja is a hüvelyt, cserélése mikrosérüléseket okozhat, ami szintén kedvez a kórokozóknak. A méhszájseb kialakulásával is összefüggést találtak a kutatók.
A nőgyógyász így egyáltalán nem fogja neked ezt a megoldást javasolni. Maradjon a tampon alkalmi viselet!
Minden jót és jó egészséget!
A cigitől sem lesz mindenki rákos, de elég, ha éppen te leszel az...
Annyira nevetségesek ezek a példák.. :)
Én 12 éves korom óta éjjel-nappal tampont használok, mégis nagyon szűk és izmos a hüvelyem!
És nem vagyok tizenéves kis fruska.. :)
Mitől olyan nevetségesek ezek a példák, kedves előző? Azért mert neked nem okozott problémát a tampon? (még)
A nőgyógyász véleménye is nevetséges? Inkább hiszel a reklámnak ugye?!
Én is használok időnként tampont, de mivel felsőfokú eü végzettségem is van, tisztában vagyok azzal, hogy attól még ez nem lesz egészséges!
Mivel itt mindenkinek más a véleménye, szerintem kérdezd meg őt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!