Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most kezdtem el tampont...

Most kezdtem el tampont használni. Feleslegesen félek ezektől a dolgoktól?

Figyelt kérdés

27 vagyok és most használtam életemben először tampont. Azért döntöttem így, mert munkahelyen többször előfordult, hogy a betétben nem oda folyt a dolog, ahova kellett volna és átáztam... Szóval csak erősebb vérzés esetén akarom használni, extra védelemként (betéttel együtt), és akkor, ha sokat kell várni / sorban állni valahol.

Még csak egyet használtam (OB procomfort normal) és csak 2 órán át hagytam benn (itthon gyakorlok, hogy megszokjam hogy van jól felhelyezve). Eddig jó a véleményem róla, könnyen felraktam és eltávolítottam, nem éreztem, amikor benn volt. Tetszik, hogy szabadabban mozoghatok és nincs az a "folyás" érzés, ami a betétnél. :)

Két félelmemmel kapcsolatban viszont lenne pár kérdésem:

1. TSS (toxikus sokk szindróma). Ez a fő ok, ami miatt eddig nem mertem tampont használni, paranoiásként félek a betegségektől, ettől is. Nagyon figyelek a higiéniára (pl. nagywc-zés után mindig lemosom a fenekemet), tamponhasználat előtt is lemostam magam "alulról" és alaposan kezet mostam. Ez ugye minimálisra csökkenti a TSS esélyét? Valamint, mivel munkahelyen nem tudok zuhanyozni de 3-4 óránként cserélni kéne tampont, ott hogy oldjam meg? Elég az alapos kézmosás?

2. Elszakad a madzag. Ez a másik ok, ami miatt kerültem a tampont. A papíron le van írva, mit tegyek, ha elszakad, de félek, hogy bepánikolnék, ha ilyesmi megtörténne. Akik régóta tampont használnak, azoknak volt ilyen gondjuk a madzaggal? Ez ugye ritkán fordul elő?

Előre is köszönöm a válaszokat, és elnézést a fura kérdésekért, hajlamos vagyok túldramatizálni dolgokat.

2012. aug. 10. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:

1: ha ilyen elővigyázatos vagy, tuti nem lesz semmi gond, nekem a suli miatt van hogy bent van 6-7 óráig, mégsem volt sosem semmi baj

2: ettől én is tartok, de mielőtt felhelyezem mindig "megrángatom" a madzagot, és ha nem szakad el akkor a kivételnél sem fog.

16/L kb fél éve tamponos

2012. aug. 10. 20:21
 2/4 anonim ***** válasza:

A TSS ellen, a megfelelő higiéniát leszámítva nem tudsz mit tenni. A tamponkanóc elszakadás pedig nos... én még soha nem hallottam olyat, hogy valakiben bennmarad, (nem tudom, hogy mit ír a papír)de ha megfelelően meg van telve a tampon és feszíteni kezd, magától ki tud csúszni (főleg guggolásnál). Ne aggódj! Ha félsz a baciktól használj intim törlőkendőket (vigyázz a törlés menetére, belülről kifele). Ha szőrtelenítesz, bár megszünteted a természetes"védőpajzsot", annak is leredukálód az esélyét, hogy valamilyen bacit a szőrről vigyél be a hüvelyedbe. Tiszta pamut bugyik (ilyet lehetetlen kifogni) használata fontos.

csak ügyesen! :)

23N

2012. aug. 10. 20:26
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :) Szerintem ma túlságosan "féltem" még a tampontól, és túl hamar vettem ki, mert még félig sem volt tele. De ha hozzászokok, sokkal kényelmesebb lesz, mint a betét.
2012. aug. 10. 21:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor tudod fájdalommentesen kiszedni, ha tele van. Menj sűrűn wc-re ha félsz, próbálgasd kiszedni. Ha nem jön, még hagyhatod bent. Nagyon tud fájni, ha az előírt három órához ragaszkodsz, de még nincs teli. :)
2012. aug. 11. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!