Menstruáció alatt milyen gyakorlatokat nem szabad csinálni tesi órán? 12/L
Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy pl.gyertyaállást nem lehet.de mi bajom lesz ha csinálom? Mert amikor görcsöltem akkor elkezdtem tornázni ès az is benne volt.és nem lett semmi.mondanátok olyanokat amiket szigoruan nem lehet ?( ha van ilyen ) :)2012. aug. 5. 21:09
11/15 anonim válasza:
Állítólag a felülés, azzal, hogy a hasizmokat összehúzza, megfeszíti növelheti a görcshajlamot. Én mondjuk pont az ellenkezőjét szoktam tapasztalni, inkább elmúlnak a görcseim, de lehet, hogy valakinél pont az ellenkező hatást váltja ki.
12/15 anonim válasza:
Nekem a jógatanárom szokta mondani, hogy ilyenkor a fordított testhelyzettel járó gyakorlatok (pl gyertya) nem tesznek jót, mert a vér nem tud rendesen ürülni, sőt az endometriózis esélyét megnöveli, hogy nyálkahártyadarabok könnyebben kerülnek a hasüregbe. Ugyanez a helyzet a haspréssel járó gyakorlatokkal is. Nálunk jógán külön felhívja a figyelmét a menstruáló lányoknak, hogy ezeket ne csinálják.
13/15 anonim válasza:
Megkérdezhetem,hogy miért húztátok le azt a válaszomat,hogy a nőknek nem ajánlott a szökdelés illetve az ugrálás??Ki szakember közületek?Vagy valaki utánaolvasott hivatalos,szakmai lapokban??
Nőgyógyászati asszisztensként dolgoztam évekig ez egy elfogadott álláspont szakmailag is,a nőgyógyászok,urológusok is ezt javasolják,hogy lehetőleg a nőknek ezeket a mozdulatokat kerülni kell(egyébként mindegyik intimtorna(pl.Kriston) is ezt javasolja).
14/15 anonim válasza:
Csak addig foglalkoztat, amíg ennyi idős vagy, és friss az élmény... Aztán idővel hozzászoksz, és nem fog érdekelni a tesióra sem, és nem vállalod fel majd az osztály előtt, hogy te most nem tesizel, mert megjött... Ha görcsölsz, az más, de egyébként nem attól a fél óra kis mozgástól lesz bajod... A sportolók is túlélik valahogy... Képzeld, én már korábban sportoltam versenyszerűen, pl röplabda, mint ahogy megjött, és egyetlen edzést sem hagytam ki emiatt, sőt, még 38 fokos láz miatt sem.:))) Úgyhogy hacsak nem fáj annyira a hasad, hogy mozdulni sem bírsz, akkor nyugodtan erőltesd meg magad, mert semmi tragikus nem fog történni.:) 17L
15/15 anonim válasza:
fejenállás, kézenállás gyertya. ezeket nem szabad mer fordított testhelyzet.Én tudom mert anya jógázik és mondta hogy nem szabad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!